Inkooprelaties/crediteuren samenvoegen

Je kunt twee inkooprelaties die eigenlijk één en dezelfde inkooprelatie zijn, samenvoegen.

Let op:

Je kunt het samenvoegen van inkooprelaties/crediteuren niet terugdraaien. Je kunt eventueel een reservekopie terugzetten van net voor het samenvoegen als nieuwe productie omgeving. Als dit niet kan dan kun je de reservekopie als testomgeving terugzetten en via import- en exportbestanden te kijken welke gegevens teruggeplaatst kunnen worden.

Het kan voorkomen dat door fouten in de conversie of door gebruikersfouten inkooprelaties/crediteuren meerdere keren voorkomen in Profit. Door het samenvoegen neem je (onderliggende) gegevens van de bron, die niet voorkomen bij het doel, over naar het doel. De bron komt dan te vervallen.

Let op:

De veldwaarden van vrije inrichting worden bij het samenvoegen niet overgenomen.

Voorbeeld:

Stel je hebt crediteur A-goed al enige tijd geleden toegevoegd. Per ongeluk heeft je collega dezelfde crediteur A-fout nog een keer toegevoegd. De gegevens van crediteur A moeten echter op één plek geregistreerd worden, anders is de administratie niet meer betrouwbaar. Bij het samenvoegen is crediteur A-goed het doel en crediteur A-fout de bron. De brongegevens komen na het samenvoegen te vervallen, dus crediteur A-fout is dan verdwenen. De dossieritems van A-Fout vind je terug bij A-goed.

Crediteuren samenvoegen:

1. Ga naar:
    • Financieel / Crediteur / Crediteur
    • CRM / Organisatie/persoon / Inkooprelatie
    • Ordermanagement / Inkoop / Inkooprelatie.
  2. Selecteer de inkooprelatie die je wilt samenvoegen.
  3. Klik op: ActiesCrediteuren samenvoegen.
  4. Selecteer de inkooprelatie waarmee je de samen te voegen inkooprelatie wilt samenvoegen.
  5. Klik op: Voltooien.

Profit voegt de huidige inkooprelatie toe aan de geselecteerde inkooprelatie.

Let op:

Na het samenvoegen van twee inkooprelaties blijft de organisatie van de bronrelatie gewoon bestaan. Ook de dossiers van de onderliggende organisaties worden niet samengevoegd door het samenvoegen van de inkooprelaties. Daarom is het aan te raden ook de onderliggende organisaties samen te voegen.

6. Ga eventueel verder met Samenvoegen organisaties/personen en/of Type gegevens (bijv. Debiteurgegevens) koppelen aan een andere persoon.

Direct naar

1. Inkooprelatie/crediteur
  2. Inkooprelatieprofiel (Crediteurprofiel
  3. Inkooprelatie toevoegen/aanvullen
  4. Inkooprelatie/crediteur raadplegen
  5. Verstrekking inkooprelatie inrichten
  6. Minimum ordergrootte bij inkooprelatie instellen
  7. Crediteur (tijdelijk) blokkeren
  8. Crediteurnummer wijzigen
  9. Synchroniseren crediteurnummer met organisatie/persoon
  10. Samenvoegen crediteuren
  11. Itemcode inkooprelatie