thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Inkooprelatie/crediteur

Alle (potentiƫle) leveranciers waarvan je goederen en/of diensten afneemt maak je in Profit aan als inkooprelatie/crediteur.

Beschrijving

Inkooprelaties/crediteuren en mogelijke toekomstige crediteuren leg je in Profit vast als crediteur. Je zet een aspirant crediteur eenvoudig om naar een crediteur door het veld Is crediteur aan te vinken en vervolgens de ontbrekende financiƫle gegevens aan te vullen, zoals de betaalvoorwaarde, btw-plicht en de verzamelrekening.

Een crediteur is altijd gebaseerd op een organisatie of persoon. Bij de organisatie of persoon leg je algemene gegevens vast zoals de naam, zoeknaam, adres, postadres en communicatiegegevens. Bij de crediteur leg je specifieke gegevens vast die nodig zijn voor de facturering en de betaling van de facturen.

Een aantal gegevens voor de facturering leg je op een hoger niveau vast, in het Inkooprelatieprofiel. Dit zijn gegevens zoals de rapporten die gebruikt worden voor het ordertraject. Vervolgens koppel je het Inkooprelatieprofiel aan de betreffende crediteur.

Voorbereiding

  • Inkooprelatieprofiel (Crediteurprofiel)

    Een inkooprelatieprofiel bevat instellingen die gelden voor alle inkooprelaties/crediteuren die aan het profiel gekoppeld zijn. Hierdoor kun je diverse instellingen voor inkooprelaties/crediteuren beheren in een profiel en hoef je deze niet per inkooprelatie/crediteur vast te leggen.

Werkwijze

Zie ook

  • Dossieritem(s)

    Alle communicatie en activiteiten tussen je relaties en je eigen organisatie leg je vast in het digitale dossier. Zo kun je te allen tijde nagaan wat er door wie besproken en gedaan is. Het dossier neemt, zeker bij meerdere gebruikers, een belangrijke plaats in je organisatie in.

  • Verkooprelatie

Process

Inkooprelatie

Work area

Ordermanagement