Balie-/directfactuur inrichten

Voor een correcte verwerking van balie-/directfacturen in Profit moet je een aantal instellingen doen, zoals de nummering van de verkoopfacturen.

Inhoud

Balie-/directfactuur autoriseren

Je moet de acties bij balie-/directfacturen autoriseren.

Balie-/directfactuur autoriseren:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de te autoriseren groep.
  4. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  5. Autoriseer de actie: Ordermanagement / Verkoopproces / Balie-/directfactuur / Acties / Crediteren.
  6. Autoriseer ook de overige acties, als deze van toepassing zijn:
  7. Sluit de Autorisatie tool.
  8. Klik op Ja bij de melding..

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Integratiesoort voor balie-/directfactuur inrichten

Je kunt de integratie met Profit Financieel voor balie-/directfacturen via verschillende integratiesoorten inrichten. Van belang is daarbij welke betaalwijzen je ondersteunt. Balie-/directfacturen kunnen namelijk vaak behalve via op rekeningen ook contant, via pin of via chip betaald worden.

Standaard is integratiesoort Balie-/directfactuur (08) die je nodig hebt voor de betaalwijze Op rekening. Deze boekt de journaalpost in het verkoopboek.

Je kunt ook kiezen om integratiesoort Contante verkoop (kas aan debiteur) in te richten. Dit is dan een extra journaalpost die van toepassing is bij de betaalwijze Contant.

Voordat je deze integratiesoort kunt toevoegen, moet je Profit Financieel ingericht hebben.

Je moet voor het toevoegen van integratiesoorten geautoriseerd zijn.

Integratiesoort toevoegen voor balie-/directfacturen:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiesoort.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer een andere administratie bij Administratie als je de contante verkopen niet in de huidige administratie wilt boeken.
  4. Selecteer Balie-/directfactuur of Contante verkoop bij Integratiesoort.
  5. Selecteer bij Dagboek het dagboek waarin Profit de journaalpost voor de contante verkoop moet boeken. Bijvoorbeeld Bank of Kas bij Contante verkoop.
  6. Selecteer bij Dagboek creditfacturen waarin Profit de creditnota's moet boeken.
  7. Selecteer bij Omschrijving financieel welke omschrijving Profit de journaalpost moet geven zodat je deze in Profit Financieel kunt herkennen.
  8. Vink Factuurkorting gebruiken aan.
  9. Selecteer een waarde bij Rekening factuurkorting.
  10. Klik op: Voltooien.
Instellingen boekingslay-out balie-/directfactuur

In de boekingslay-outs voor balie-/directfacturen kun je specifieke instellingen doen die gelden voor iedere nieuwe balie-/directfactuur die je boekt via deze lay-out.

Instellingen boekingslay-out balie-/directfactuur:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de boekingslay-out. voor balie-/directfacturen.
  3. Ga naar het tabblad: Algemene instellingen.
  4. Stel bij Factuur afdrukken in of na voltooien van de balie-/directfactuur de factuur altijd direct wilt afdrukken of niet
  5. Stel bij Factuur e-mailen in of je de factuur automatisch wilt mailen na voltooien van de balie-/directfactuur.
  6. Stel bij Factuur in dossier opslaan in of Profit de balie-/directfactuur na boeken in het dossier moet opslaan of niet.
  7. Vink Handmatig pakbonnummer aan als je zelf een nummer wilt invullen voor de pakbon .
  8. Vink Afwijkend magazijn toestaan als je gebruik maakt van meerdere magazijnen en je wilt in de balie-/directfactuur kunnen afwijken van het gekoppelde magazijn.
  9. Stel bij Controle korting/marge in of Profit bij het boeken van de balie-/directfactuur op korting en marge moet controleren.
  10. Stel bij Onderdrukken automatisch samenstellingscherm in of je het subscherm bij samenstellingen wilt zien of niet.
  11. Vink Direct afdrukken naar printer in als je direct wilt afdrukken zonder eerst het afdrukvoorbeeld te zien. Hiervoor moet ook de verstrekkingswijze van de verkooprelatie op 'afdrukken' staan. De voorkeurprinter haalt Profit uit de gebruikersinstelling van de gebruiker. AIs er geen voorkeurprinter en/of printerlade is ingesteld start Profit een scherm waar je de printer kunt instellen.
  12. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Verkoop inrichten
  2. Functionaliteit Verkoop activeren
  3. Functies Verkoop autoriseren
  4. Ordertraject inrichten
  5. Verkoopbasisorder inrichten
  6. Nummering en tellers instellen
  7. Barcode instellen
  8. SSCC-labels inrichten
  9. Verkooprelatie inrichten
  10. Verkooprelatieprofiel instellen
  11. Boekingslay-outs instellingen
  12. Backorder inrichten
  13. Wachtorder inrichten
  14. Artikel instellen voor toewijzen/orderplanning
  15. Prijzen inrichten
  16. Kortingen inrichten
  17. Offerte autoriseren
  18. Balie-/directfactuur autoriseren
  19. Verkoopfacturen inrichten
  20. Rapporten