Inrichten dossier op order/offerte/voorcalculatie

Voor het inrichten van dossiervorming op in- en verkooporders, in- en verkoopoffertes en voorcalculaties volg je onderstaande stappen.

Type dossieritem instellen

1. Voeg een nieuw type dossieritem toe of wijzig bestaande dossieritems als je die wilt gebruiken. Bijvoorbeeld Notitie of Binnenkomende post.
  2. Maak de bestemming ten minste optioneel. Het gaat om de bestemmingen:
    • Inkooprelatie + inkooporder
    • Verkooprelatie + verkoopofferte
    • Verkooprelatie + verkooporder
    • Inkoopofferte
    • Voorcalculatie

3. Als je dossier op inkoopofferte, inkooporder en voorcalculatie wilt gebruiken, moet je ook de tabbladen In & OutSite en In OutSite vast te leggen inrichten.

Zie ook:

Autoriseren

Autoriseer de actie Dossier die zichtbaar is in de weergaven en in de boekingslay-outs.

Het gaat dan om:

• Ordermanagement / Inkoopproces / Inkoopofferte / Acties / actie Dossier
  • Ordermanagement / Inkoopproces / Inkooporder / Acties / actie Dossier
  • Ordermanagement / Verkoopproces / Verkoopofferte / Acties / actie Dossier
  • Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder / Acties / actie Dossier
  • Project / Voorcalculatie / Voorcalculatie / Acties / actie Dossier

Zie ook:

InSite inrichten

Voeg de volgende pagina's toe aan InSite:

• Inkoopoffertedossier
  • Inkooporderdossier
  • Voorcalculatiedossier

Ook toegevoegd moeten zijn: Inkoopoffertes, Inkooporders per inkooprelatie en Voorcalculatie.

OutSite inrichten

Voeg de sjablonen toe:

• Inkoopoffertedossier
  • Verkooporderdossier

Ook toegevoegd moet zijn: Verkooporder in OutSite

Het dossieritem is alleen beschikbaar als het ook is vastgelegd op de bestemming van de ingelogde organisatie.

Zie ook:

Boekingslay-out instelling

In de boekingslay-out stel je in of je de order in het dossier wilt plaatsen bij het voltooien van een order. Je leest hier hoe je dit kunt instellen voor alle boekingslay-outs in het ordertraject.

Direct naar

1. Verkooporder
  2. Verkooporder toevoegen
  3. Afroeporders
  4. Verkooporder met vooruitbetaling
  5. Verkooporder met aanbetaling
  6. Verkooporder raadplegen
  7. Verkooporder wijzigen
  8. Verkooporders verstrekken
  9. Toegewezen inkooporder
  10. Pakbon toevoegen vanuit verkooporder
  11. Verkooporder afhandelen