Verkooprelatie/debiteurnummer wijzigen

Je kunt het nummer van een verkooprelatie/debiteur wijzigen.

Let op:

Dit kan alleen als je een aparte nummering gebruikt voor de verkooprelatie/debiteur. Als je in de eigenschappen van de omgeving hebt aangegeven dat de nummering van de verkooprelaties gelijk moet lopen met de nummering van de organisatie/persoon, dan beschik je niet over de actie Wijzigen nummer debiteur. Wel kun je de actie Synchroniseren debiteurnummer met organisatie/persoon uitvoeren zodat je de nummering van verkooprelaties gelijk kunt trekken met die van de gekoppelde organisatie/persoon.

Code verkooprelatie/debiteur wijzigen:

1. Ga naar: Financieel / Debiteur / Debiteur.
  2. Selecteer de verkooprelatie.
  3. Klik op de actie: Wijzigen nummer debiteur.
  4. Vul een waarde in bij Nieuwe nummer debiteur.
  5. Klik op: Voltooien.

Start na het hernummeren het herberekenen van cumulatieven handmatig, zodat de cumulatieven voor de betrokken verkooprelaties weer correct zijn.

Direct naar

1. Debiteur
  2. Inrichting debiteuren
  3. Nieuwe debiteur toevoegen
  4. Samenvoegen/fuseren debiteuren
  5. Code wijzigen
  6. Debiteurenbewaking
  7. Prognose ontvangsten/uitgaven
  8. Omzet verkooprelatie/debiteur raadplegen