Omzet verkooprelatie/debiteur raadplegen

Je kunt per verkooprelatie de gefactureerde omzetgegevens van het huidige jaar en het vorige jaar raadplegen. Hiertoe voeg je de volgende velden toe aan de weergave met verkooprelaties/debiteuren:

• Gefactureerde omzet huidig jaar.
  • Gefactureerde omzet vorig jaar.

Deze gegevens kun je zowel in Profit Windows als in InSite bij de verkooprelaties/debiteuren raadplegen. Als de omzetvelden leeg zijn terwijl er wel omzet is, dan moet je de functie Cumulatieven ordermanagement herberekenen uitvoeren.

Let op:

Deze velden tonen alleen de bedragen vanuit de facturen die zijn gemaakt vanuit de ordermanagement, abonnementen-, projecten- en/of cursusadministratie. Dus bedragen van boekingen die gemaakt zijn via de financiële mutaties in Profit Financieel en waar in Profit dus geen fysieke factuur aan ten grondslag ligt, worden niet meegeteld.

Het saldo bestaat uit alle factuurbedragen van alle administraties, want je kunt debiteuren in alle administraties van één omgeving gebruiken.

Als je werkt met een 'Factureren aan'-debiteur, zie je de facturen daar, maar de omzet zie je bij de initiële debiteur. Als je de bij de Factureren aan-debiteur de totale omzet wilt zien, raadpleeg dan de financiële omzet via rapporten.

Het rapport Financiële omzet per debiteur per jaar (Profit) biedt ook omzetgegevens.

Omzetcijfers verkooprelatie/debiteur raadplegen:

1. Ga naar:
    • Financieel / Debiteur / Debiteur
    • Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie
    • CRM /Organisatie/persoon / Verkooprelatie
    • Abonnementen / Abonnement / Verkooprelatie
    • Projecten / Project / Verkooprelatie
  2.  Voeg een weergave toe:
    1. Vraag de werkbalk Weergaven op met Ctrl+Shift+K, als deze niet getoond wordt.
    2. Ga naar: Weergaven /Nieuwe weergave....

3. Selecteer de weergave Alle debiteuren.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Vul een omschrijving in.
  6. Klik op: Volgende.
  7. Voeg de velden Gefactureerde omzet huidig jaar en Gefactureerde omzet vorig jaar toe aan de gegevensverzameling.

Fin_Omzet verkooprelatie/debiteur raadplegen - Gegevensverzameling

8. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Debiteur
  2. Inrichting
  3. Nieuwe debiteur toevoegen
  4. Samenvoegen/fuseren debiteuren
  5. Code wijzigen
  6. Debiteurenbewaking
  7. Prognose ontvangsten/uitgaven
  8. Omzet verkooprelatie/debiteur raadplegen

Process

Debiteur Verkooprelatie

Work area

Financieel