thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Verkoopbasisorder

Een basisorder kun je zien als een sjabloon van een order die je meerdere keren (soms met minimale aanpassingen) kunt hergebruiken. Hierdoor versnel en vereenvoudig je het toevoegen van deze verkooporders.

Bij een verkoopbasisorder kun je denken aan een levering die je vaak doet, een groot stuk tekst dat je vaak opneemt, of een order met heel veel regels.

Let op: 

De artikelen op een basisorder hebben geen invloed op de artikelvoorraad, reserveringen of statistieken.

Door basisorders toe te voegen verloopt de invoer van orders sneller en eenvoudiger.

Er zijn vier gebruiksmogelijkheden van de verkoopbasisorder:

  • als sjabloon van een steeds terugkomende/repeterende order van een verkooprelatie
  • als een set van artikelen die regelmatig door verkooprelaties besteld wordt en waarin je aan de ene kant niets wilt vergeten maar waarvan je aan de andere kant niet alles wilt overnemen
  • als afroeporder, een afspraak met de verkooprelatie van af te nemen items tegen een bepaalde prijs en einddatum die Profit voor je bijhoudt
  • als seriefacturering, dit wil zeggen dat je via dezelfde basisorder aan een selectie van verkooprelaties massaal een factuur stuurt.

De basisorder heeft geen enkele invloed op de voorraden of reserveringen. Een basisorder dient alleen als invoersjabloon. Je kunt dus zo vaak je wilt een basisorder omzetten naar een order.

Je kunt op twee manieren een order toevoegen op basis van een basisorder. Vanuit de basisorder kun je een order aanmaken, maar je kunt ook vanuit de order een basisorder overnemen. Op het moment dat je de basisorder overgenomen heeft naar een order, wijzig je alleen de gegevens die op dat moment noodzakelijk zijn.

Tijdens het invoeren van basisorders vindt er geen assortimentscontrole plaats.

Inhoud

Werkwijze
Zie ook

Process

Verkooporder

Work area

Ordermanagement