Pakbon importeren

Pakbonnen kun je importeren. Je kunt alleen nieuwe pakbonnen met de bijbehorende pakbonregels importeren. Het is dus niet mogelijk om bestaande pakbonnen en pakbonregels te wijzigen of achteraf nog regels aan bestaande pakbonnen toe te voegen.

Let op:

Je kunt geen artikelen met serienummers importeren in pakbonnen. Ook partijregels en orderspecificaties kun je niet importeren in pakbonnen.

Voor de import van pakbonnen gebruik je de standaard in Profit beschikbare importwizard.

Pakbon importeren:

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Import verkoop / Pakbon.
  2. Geef aan of je een nieuwe importdefinitie wilt aanmaken of een bestaande importdefinitie wilt gebruiken.
  3. Klik op: Volgende.
  4. Selecteer het bestand dat je wilt importeren.
  5. Vul de importopties in.
  6. Klik op: Volgende.
  7. Selecteer de te importeren velden en stel ze in.
    • Als je het afwijkende afleveradres wilt importeren moet je in de import het veld Contact adresnummer gebruiken om het adres aan te geven.
  8. Doorloop de importwizard.

Je moet je minimaal onderstaande gegevens meegeven in het importbestand:

• Datum (kop)
  • Verkooprelatie (kop)
  • Bijbehorende order (kop) (alleen benodigd indien er geen verkooporders verzameld worden op een ontvangst)
  • Type item (regel)
  • Itemcode (regel)
  • Aantal eenheden (regel)
  • Bijbehorende verkooporder (regel)
  • GUID bronregel (regel) vullen met de GUID regel van de verkooporderregel

Wil je ontvangsten importeren op basis van een bestaande inkooporder, dan moet je minimaal onderstaande gegevens meegeven in het importbestand:

• Datum (kop)
  • Inkooprelatie (kop)
  • Bijbehorende order (kop) (alleen benodigd indien er geen inkooporders verzameld worden op een ontvangst)
  • Type item (regel)
  • Itemcode (regel)
  • Aantal eenheden (regel)
  • Bijbehorende inkooporder (regel)
  • GUID bronregel (regel) vullen met de GUID regel van de inkooporderregel

Pakbonnen verzamelen/splitsen:

Pakbonnen worden verzameld, tenzij de onderstaande velden afwijkende waarden bevatten. Bij afwijkende waarden worden de pakbonnen gesplitst.

• Pakbonnummer
  • Datum
  • Verkooprelatie
  • Gewenste leverdatum
  • Valutacode
  • Valutakoers
  • Referentie verkooprelatie
  • Btw-plicht
  • Inclusief btw
  • Administratie
  • Creditorder
  • Soort levering (bakkerijen)
  • Toekomstige order (bakkerijen)
  • Project
  • Projectfase

Direct naar

1. Pakbon
  2. Inrichting
  3. Pakbonnen automatisch genereren
  4. Pakbon handmatig toevoegen
  5. Pakbon raadplegen
  6. Picklist afdrukken
  7. Etiketten van pakbonregel afdrukken
  8. Pakbon gereedmelden
  9. Pakbon verstrekken
  10. Pakbon vrijgeven
  11. Factuur toevoegen vanuit pakbon
  12. Pakbon importeren
  13. Pakbonnen klaarzetten voor centraal factureren
  14. SSCC-labels
  15. Prijzen lopende pakbonnen opnieuw bepalen
  16. Afhandelen pakbon, geen factuur
  17. Pakbon digitaal voormelden (nShift)
  18. Pakbonnen via barcodescanner
  19. Pakbonnen collectief verwijderen