Pakbon

In een pakbon lever je producten of werkzaamheden (items) uit aan een verkooprelatie. Door het toevoegen van een pakbon boek je de verkochte eenheden af van de voorraad. Op het moment dat de pakbon gereedgemeld is, kun je de pakbon (laten) factureren.

Beschrijving

Een pakbon voeg je toe om items uit te leveren aan een verkooprelatie.

Je kunt automatisch pakbonnen laten genereren voor verkooporders waar voorraad voor is. Dit is de meest efficiƫnte methode waarbij Profit controleert wat je kunt verzenden.

Je kunt ook handmatig een pakbon toevoegen. Hiervoor zijn verschillende methodes voor, o.a. via het overnemen van regels uit verschillende orders of door zelf regel voor regel toe te voegen.

Door het toevoegen van een pakbon boek je de verkochte eenheden af van de voorraad. Bij het toevoegen van een pakbon vindt er dus een voorraadmutatie en een financiƫle mutatie plaats.

Op het moment dat de pakbon gereedgemeld is, kun je er een factuur van maken..

Let op: 

Als je een pakbon toevoegt met een datum in het verleden, dan zullen de mutaties in de voorraad bij de artikelen wel altijd per vandaag zijn! (Voorraadmutaties zijn altijd op basis van de systeemdatum = huidige datum).

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook