Facturen specifiek abonnement verstrekken aan afwijkende contactpersoon

Standaard stel je de contactpersoon in de eigenschappen van de verkooprelatie in. De instellingen gelden dan voor al de abonnementsfacturen of de pro forma abonnementsfacturen. Hier kun je per abonnement van afwijken.

Je gebruikt hiervoor het veld Afwijkende contactpersoon dat je zelf moet toevoegen in de boekingslay-out. Dit veld is standaard beschikbaar bij het kopiëren van een abonnement.

Let op:

Als je het veld invult bij het kopiëren van een abonnement moet je het veld ook hebben toegevoegd in de boekingslay-out waarmee je het abonnement vervolgens raadpleegt.

Veld toevoegen aan boekingslay-out:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de boekingslay-out. voor abonnementen of maak een kopie van Abonnementen (Profit).
  3. Voeg het veld Afwijkende contactpersoon toe aan de kop van de boekingslay-out.

Contactpersoon (voor abonnementsfacturen) instellen bij verkooprelatie:

Stel dat je bij verkooprelatie Blue Diamonds drie abonnementen hebt. Standaard wil je de abonnementsfacturen naar contactpersoon Bob Siersma versturen, maar bij één van de abonnementen moeten de facturen naar contactpersoon Rogier Jong.

In het tabblad Digitaal stel je contactpersoon Bob Siersma in als contactpersoon voor de abonnementsfacturen.

Zie ook: Verkooprelatie instellen voor verstrekking abonnementsfactuur

Afwijkende contactpersoon instellen in abonnement:

In de eigenschappen van het abonnement stel je de contactpersoon in die specifiek is voor het abonnement.

1. Ga naar: Abonnementen / Abonnement / Abonnement.
  2. Open de eigenschappen van het abonnement.
  3. Klik in de Kop
  4. Selecteer een contactpersoon bij Afwijkende contactpersoon. Bijvoorbeeld contactpersoon Rogier Jong.

(Je kunt bij Contactpersoon ook een contact selecteren, maar dit is slechts een informatief veld waar in Profit standaard geen functie aan verbonden is.)

5. Klik op: Opslaan en sluiten

Verstrek de (pro forma) abonnementsfactuur:

1. Ga naar:
    • Abonnementen / Facturering / Facturen
    • Abonnementen / Facturering / Pro forma facturen
  2. Selecteer de abonnementsfacturen van de verkooprelatie.
  3. Klik op de actie: Output.
  4. Selecteer eventueel als afwijkende verstrekkingswijze een optie waarbij ook gemaild wordt.
  5. Klik op: Volgende  tot je de regels met te verstrekken abonnementsfacturen ziet.

Je ziet nu dat alleen bij het ene abonnement de abonnementsfactuur naar de afwijkende contactpersoon verstuurd zal worden.

Direct naar

1. Abonnementen
  2. Abonnementen toevoegen
  3. Prijzen bij abonnementen
  4. Abonnementen factureren
  5. Abonnementsfacturen journaliseren
  6. Abonnement beëindigen
  7. Abonnementen in InSite
  8. Abonnementsrapporten en -analyses raadplegen