thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Fiscale cockpits in InSite

De fiscale cockpits voor de cliënt IB en cliënt Vpb zijn vernieuwd.

Voordelen:

  • Sneller de juiste aangifte openen
  • Verbeterd inzicht in de onderhanden aangiften per cliënt
  • Direct vanuit de cockpit een aangifte vrijgeven, een rapport afdrukken, het verzendbericht raadplegen en het biljet afdrukken

Voorbereiding

Zie je het onderdeel Aangiften niet in de cockpit van de cliënt IB en Vpb en werk je met eigen autorisatie? Klik op de button hieronder om te lezen wat je moet doen om het onderdeel in de cockpit beschikbaar te maken.

Beschrijving

Er zijn diverse wijzigingen doorgevoerd in de cockpit van zowel de cliënt IB als de cliënt Vpb.

Sneller de juiste aangifte openen

Je start en sluit een aantal aangiften nu met een tussenstap minder. Tussen de cockpit van de cliënt en het uitwerken van de aangifte worden geen onnodige overzichtspagina's meer getoond. Zo heb je sneller de juiste aangifte geopend!

Aangiften IB

Aangiften Vpb

In plaats dat je zelf op de overzichtspagina kiest of je een nieuwe of bestaande aangifte wilt openen, bepaalt Profit dit nu zelf via de actieknoppen in de cockpit van de cliënt IB/Vpb.

Kies je in de cockpit van de cliënt voor één van de onderstaande actieknoppen? Dan wordt direct een nieuwe aangifte gestart, tenzij er voor de cliënt nog een aangifte voor het betreffende aangiftejaar onderhanden is. In dat geval opent Profit de (meest recente) bestaande aangifte en wordt er geen nieuwe aangifte toegevoegd. Is het de eerste keer dat je de aangifte voor dit jaar uitwerkt bij een cliënt? Dan maakt Profit een nieuwe aangifte aan.

Tax_Fiscale cockpits in InSite (10)

 

Tax_Fiscale cockpits in InSite (20)

Inzicht in de onderhanden aangiften per cliënt

Aangiften die je al hebt uitgewerkt vind je terug in de weergave Aangiften in de cockpit van de cliënt. Deze weergave is als nieuw onderdeel toegevoegd aan de cockpit van de cliënt IB en Vpb. De weergave geeft je een overzicht van de aangiften die dit jaar al voor de cliënt zijn uitgewerkt. Van de onderhanden aangiften wordt in de weergave o.a. de Verzendstatus getoond.

Zodoende heb je in de cockpit direct inzicht in de aangiften die voor de cliënt onderhanden zijn en kun je snel een inschatting maken van de voortgang van de fiscale werkzaamheden voor de cliënt. Het is ook mogelijk om vanuit de weergave de juiste (onderhanden/bestaande) aangifte te openen.

Meer informatie:

Zie je het onderdeel Aangiften niet in de cockpit van de cliënt IB en Vpb? Lees hier wat je moet doen om het onderdeel in de cockpit beschikbaar te maken.

Tax_Cockpit cliënt IB (Nieuwe weergave)

Ontdek je nog een foutje in de aangifte en moet je daarvoor de aangifte vrijgeven? Wil je controleren welke gegevens daadwerkelijk naar de Belastingdienst worden verstuurd? Ben je klaar met het uitwerken van de aangifte en wil je de rapportage afdrukken? Of wil je het biljet afdrukken van een aangifte die op papier bij de Belastingdienst moet worden aangeleverd?

Het is nu mogelijk om direct in de cockpit een aangifte vrij te geven, een rapport af te drukken, het verzendbericht te raadplegen of het biljet af te drukken. Dit doe je met behulp van de acties boven de weergave:

Tax_Fiscale cockpits in InSite (Actieknoppen in weergave)

Meer informatie:

Omdat de verschillende acties nu beschikbaar zijn in de weergave Aangiften, zijn deze aan de rechterkant van de cockpit tussen de actieknoppen weggehaald.

Om welk fiscaal jaar gaat het?

Rond de jaarwisseling ben je als fiscalist tegelijkertijd in twee fiscale jaren aan het werk. De werkzaamheden voor het ene fiscale jaar ben je aan het afronden terwijl je het andere fiscale jaar vast opstart. Om te voorkomen dat je per ongeluk in het verkeerde fiscale jaar aan de slag gaat, is vanaf nu in de cockpit duidelijker zichtbaar voor welk fiscaal jaar je de aangiften uitwerkt.

Bij de actieknoppen voor het uitwerken van de verschillende aangiften is het fiscale jaar toegevoegd. De actieknoppen in de cockpit van de cliënt zien er vanaf nu als volgt uit:

Tax_Cockpit cliënt IB (Nieuwe actieknoppen)

 

Tax_Cockpit cliënt Vpb (Nieuwe actieknoppen)

Beschikking per cliënt raadplegen

Naast de aanslagen is het nu ook mogelijk om de beschikkingen vanuit de cockpit van de cliënt te raadplegen. Voor het beoordelen en accorderen van beschikkingen hoef je dus niet meer naar het beschikkingsoverzicht. Je kunt de beschikking nu ook per cliënt raadplegen, beoordelen en accorderen via de cockpit van de betreffende cliënt IB. Hiervoor is de actieknop Beschikkingen toegevoegd aan de cockpit van de cliënt IB:

Tax_Beschikking raadplegen (Nieuw)

Meer informatie:

Process

Cockpit

Work area

Fiscaal