Aangifte IB afdrukken

Nadat je de aangifte hebt gecontroleerd en voordat je de aangifte aan de Belastingdienst verstuurt kun je de aangifte afdrukken. Je beschikt alleen over de actie Afdrukken definitief biljet bij aangiftebiljetten die op papier bij de Belastingdienst moeten worden aangeleverd. Bij het afdrukken van aangiften die je alleen op papier kunt versturen (en dus niet elektronisch) geef je aan of je de conceptaangifte of het definitieve biljet wilt afdrukken. Hierbij is ook het veld Afdrukken akkoordverklaring van belang.

Je beschikt alleen over de actie Afdrukken definitief biljet bij een:

• F-biljet waarvan de workflowstatus '06 - Versturen aangifte aan cliënt' of hoger is.

Aangifte afdrukken en versturen:

1. Ga in Profit naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB.
  2. Selecteer een cliënt.
  3. Klik op: Cockpit.
  4. selecteer onderin de cockpit de betreffende aangifte en klik op: Rapportage als je de akkoordverklaring wilt afdrukken. Dit kan ook in de cockpit rechts onder Acties/Rapportage of in de aangifte zelf via Rapportage.
  5. Selecteer de rapportage die je wil gebruiken.
  6. De betreffende rapportage opent nu.

Als je hebt ingesteld dat het rapport automatisch moet worden getoond als een .pdf zie je nu de pdf van het rapport, als je dat niet hebt ingesteld zie je een word-document.

Nadat je de aangifte of de akkoordverklaring hebt afgedrukt kun je het versturen aan de cliënt. Ook kun je contact opnemen met de cliënt over de verstuurde aangifte, je kunt nu de taak Communicatie over verstuurde aangiften starten.

Direct naar

1. Aangifte IB uitwerken
  2. Fiscale stappenflow inrichten
  3. Aangifte IB plannen
  4. Gegevens aangifte IB opvragen
  5. Controleren volledigheid ontvangen gegevens IB
  6. Simulatie IB
  7. Aangifte IB opstarten
  8. Aangifte IB verwerken
  9. Aangifte IB controleren
  10. Aangifte IB accorderen
  11. Aangifte IB afdrukken
  12. Klaarzetten aangifte IB
  13. Versturen aangifte IB aan Belastingdienst
  14. Communicatie over verstuurde IB aangiften
  15. Cliënt IB beoordelen