Voortgang status verzending aangifte IB

Je kunt een weergave toevoegen waarin je de status van de verzending van de aangifte ziet. Hiervoor pas je een bestaande weergave aan.

Het veld Status EdiTax wordt bijgewerkt op basis van de Status verzending in de aangifte van de cliënt. Deze vind je terug in de eigenschappen van een cliënt IB of Vpb op het tabblad: Voortgang / open de eigenschappen van het jaar 20xx / Tabblad: Aangifte.

Deze wordt gegenereerd op basis van de verzendstatus vanuit Profit. Deze status wordt alleen bijgewerkt als de aangifte via Profit verstuurd wordt.

Voorgang status verzending toevoegen aan weergave:

1. Ga naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB.
  2. Voeg een weergave toe:
    1. Klik op de naam van de huidige weergave en klik dan op Beheer weergaven.

2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer Bestaande weergave.
  4. Selecteer de weergave  IB (jaargegevens).
  5. Klik op: Volgende.
  6. Vul de omschrijving in.
  7. Klik op: Volgende.
  8. Schakel Alle beschikbare koppelingen weergeven in.

9. Voeg de omschrijving van het veld Status verzending toe.

Je vindt dit veld via Aangifte cliënt voortgang / Aangifte / Status verzending (Omschrijving).

10. Pas eventueel de kolomtitel aan in Status verzending.
  11. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Aangifte IB uitwerken
  2. Fiscale stappenflow inrichten
  3. Aangifte IB plannen
  4. Gegevens aangifte IB opvragen
  5. Controleren volledigheid ontvangen gegevens IB
  6. Simulatie IB
  7. Aangifte IB opstarten
  8. Aangifte IB verwerken
  9. Aangifte IB controleren
  10. Aangifte IB accorderen
  11. Aangifte IB afdrukken
  12. Klaarzetten aangifte IB
  13. Versturen aangifte IB aan Belastingdienst
  14. Communicatie over verstuurde IB aangiften
  15. Cliënt IB beoordelen