Vrijgeven VA Vpb biljet

In oktober worden in Profit vaak de VA biljetten voor het nieuwe jaar opgeleverd. We hebben de mogelijkheid om deze biljetten in een Build geblokkeerd uit te leveren en vervolgens in een Profit Update vrij te geven. In de praktijk blijkt namelijk dat vaak nog wat gewijzigd moet worden in de biljetten voordat ze gebruikt kunnen worden.

Verder heb je de mogelijkheid om de door Profit vrijgegeven biljetten, nog te blokkeren voor de gebruikers zodat ze nog niet met het nieuwe belastingjaar aan de slag kunnen, dit voorkomt foutieve aangiften.

Je kunt alleen de biljetsoorten aanvinken die door AFAS zijn vrijgegeven.

Voorlopige aangifte biljetten vrijgeven en blokkeren:

1. Ga naar: Fiscaal / Beheer / Vrijgeven biljetsoort.
  2. Open de eigenschappen van het belastingjaar.
  3. Ga naar het tabblad: Vpb.
  4. Vink VA Vpb aan.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Voorlopige aangifte Vpb
  2. Vrijgeven VA Vpb biljet
  3. Voorlopige aangifte Vpb opstarten
  4. Uitwerken van de voorlopige aangifte Vpb
  5. Voorlopige aangifte Vpb afdrukken
  6. Voorlopige aangifte Vpb controleren
  7. Voorlopige aangifte Vpb verzenden
  8. Voorlopige aangifte Vpb vrijgeven
  9. Bepalen boekjaar VA Vpb
  10. Overhalen van gegevens (VA Vpb)
  11. Voorlopige aangifte Vpb opschonen
  12. Voorlopige aangifte Vpb opnieuw verzenden aan belastingdienst