Voorlopige aangifte Vpb controleren

Je controleert de inhoud van het xbrl-bericht van de voorlopige aangifte.

Raadplegen verzendbericht en controleren voorlopige aangifte:

1. Open Fiscaal InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Vpb.
  4. Selecteer de betreffende cliënt Vpb.
  5. Selecteer het juiste aangiftejaar.
  6. Voorlopige aangiften die je al hebt uitgewerkt vind je terug in de weergave Aangiften in de cockpit van de cliënt Vpb. Je kunt vanuit deze weergave het verzendbericht van een bestaande voorlopige aangifte raadplegen.
  7. Selecteer in deze weergave de voorlopige aangifte Vpb waarvan je het verzendbericht wilt raadplegen.
  8. Klik op de actie: Raadplegen verzendbericht.

Via deze functie kun je het elektronische bericht inzien (wat gaat er daadwerkelijk naar de Belastingdienst?). Alleen het tabblad Aangiftebericht is gevuld.

Controleer de inhoud van het bericht dat naar de Belastingdienst verzonden wordt.

9. Klik op: Sluiten.
  10. Open de voorlopige aangifte.
  11. Open het tabblad Status en Voortgang.
  12. Vink Aangifte gereed voor verzending aan.
  13. De datum vult automatisch.
  14. Klik op: Opslaan.

Direct naar

1. Voorlopige aangifte Vpb
  2. Vrijgeven VA Vpb biljet
  3. Voorlopige aangifte Vpb opstarten
  4. Uitwerken van de voorlopige aangifte Vpb
  5. Voorlopige aangifte Vpb afdrukken
  6. Voorlopige aangifte Vpb controleren
  7. Voorlopige aangifte Vpb verzenden
  8. Voorlopige aangifte Vpb vrijgeven
  9. Bepalen boekjaar VA Vpb
  10. Overhalen van gegevens (VA Vpb)
  11. Voorlopige aangifte Vpb opschonen
  12. Voorlopige aangifte Vpb opnieuw verzenden aan belastingdienst