Aanslag raadplegen

Je kunt in Fiscaal InSite de aanslagen ook vanuit de cockpit van de cliënt raadplegen. Per cliënt zie je de voorlopige aanslagen én de definitieve aanslag staan.

Aanslag per cliënt raadplegen:

1. Open InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: Cliënt IB.
  5. Open de cockpit van de cliënt waarvan je de aanslag wilt raadplegen.
  6. Selecteer het juiste jaar.
  7. Klik op: Aanslagen & Beschikkingen.
  8. Selecteer de aanslag van het gewenste jaar.
  9. Klik op: Aanslag raadplegen.

Je ziet nu de (voorlopige) aanslag van de cliënt. In het aanslagscherm kun je de aanslag raadplegen en beoordelen.

Je kunt de volgende gegevens invullen:

• Je hebt de mogelijkheid om de aanslag akkoord te verklaren. Na het aanvinken van Akkoord worden 'Datum beoordeling' en 'Beoordeeld door' automatisch gevuld met de systeemdatum en de gebruiker die de aanslag heeft beoordeeld.
    • Je kunt ook aangeven dat de aanslag niet akkoord is. Ook na het aanvinken van Niet akkoord worden 'Datum beoordeling' en 'Beoordeeld door' automatisch gevuld.
    • Na het beoordelen van de aanslag kun je de verstrekkingswijze (niet)akkoordbrief instellen.
    • Als je de akkoordbrief in een batch wilt afdrukken vink je 'Brief verzamelen voor massaal verstrekken' aan.
    • Je kunt 'Brief verstrekt' alleen aanvinken als je de brief handmatig hebt verstuurd.
    • Kies je voor Niet akkoord? Dan kun je een bezwaarschrift indienen bij de Belastingdienst. De datum waarop je het bezwaarschrift indient wordt gevuld bij Datum bezwaar. Als je de uitspraak op het bezwaarschrift hebt ontvangen kun je die datum invullen bij Datum uitspraak bezwaar.
    • Mocht het nodig zijn dan kun je Bijzonderheden invullen in het daarvoor bestemde veld.

Beschikbare acties:

Je beschikt in het aanslagscherm over de volgende (actie)knoppen:

• Dossier: hiermee open je het dossier van de cliënt IB.
  • VA: hiermee open je een overzicht van de aanwezige voorlopige aangiften vanuit de cockpit van de cliënt (op basis van het jaar van de aanslag). Je kunt nu een bestaande VA openen ter beoordeling of een nieuwe aanmaken om bezwaar te maken. Je kiest zelf of je een bestaande VA opent ter beoordeling of een nieuwe VA toevoegt om bezwaar te maken.

Meer informatie:

• Bezwaarschrift: hiermee open je het bezwaarschrift. Je kunt het bezwaarschrift hier raadplegen en aanpassen. Met de tekstvelden voeg je eigen tekst aan het bezwaarschrift toe. Via Vernieuwen krijg je de laatst bijgewerkte tekst in het venster van het bezwaarschrift te zien. Je kunt het bezwaarschrift hier ook meteen afdrukken of downloaden.
  • Akkoordbrief of Niet-akkoordbrief: hiermee open je een weergave met de akkoordbrief of de niet-akkoordbrief. Je kunt de brief hier raadplegen en aanpassen. Met de tekstvelden voeg je eigen tekst aan de brief toe. Via Vernieuwen krijg je de laatst bijgewerkte tekst in het venster van de (niet)akkoordbrief te zien. Je kunt de brief hier ook meteen afdrukken of downloaden.
  • Je kunt direct de Fiscale kaart en de Aangifte van de cliënt openen.
  • Concept afdrukken: hiermee open je de aanslag in een nieuw scherm.
  • Klik je op Annuleren, dan worden de ingevulde gegevens niet opgeslagen en de aanslag afgesloten.
  • Via Aanpassen worden de ingevulde gegevens opgeslagen en de aanslag afgesloten..

Direct naar

1. Automatisch accorderen aanslagen
  2. Aanslagen registreren bij cliënt
  3. Aanslag verwerken
  4. Aanslag beoordelen en accorderen
  5. Aanslag raadplegen
  6. Akkoord- en niet-akkoordbrieven instellen
  7. (Niet-)Akkoordbrieven verstrekken