Autoriseren Fiscaal InSite

Je kunt de medewerkers autoriseren voor het gebruik van de diverse onderdelen in InSite. Je beschikt hiervoor standaard over de rol Medewerker fiscaal. Via deze rol heeft een gebruiker alleen rechten op de fiscale pagina's in InSite.

Je kunt op verschillende manieren autoriseren:

Wat moet gebruiker kunnen?

Welke autorisatierol moet aan?

Werken in Fiscaal InSite

Medewerker fiscaal

Werken in Fiscaal InSite en andere onderdelen van InSite (bv. uren boeken, verlof aanvragen, documenten lezen)

Medewerker fiscaal + bv rol Medewerker InSite

Bestaande InSite werkzaamheden uitbreiden met Fiscaal InSite

Bestaande rol(len) + Medewerker fiscaal

Naast het autoriseren van een gebruiker kun je ook gebruik maken van tabblad autorisatie.

Inhoud

Omzetten systeemgebruiker

Een gebruiker mag geen systeemgebruiker zijn! Zet deze eerst om naar een zogenaamde 'gebruiker', waarna de autorisatie van InSite toegepast kan worden.

Omzetten systeemgebruiker naar gebruiker:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Open de eigenschappen van de gebruiker.
  3. Klik onder Acties op Omzetten naar gebruiker.

Tax_Systeemgebruiker omzetten naar gebruiker (10)

4. Vul de persoonsgegevens in of selecteer de betreffende overeenkomstige persoon.
  5. Klik op: Voltooien.

Autoriseren Medewerker Fiscaal

Je kunt de medewerker autoriseren voor gebruik van de fiscale cockpit in InSite.

Autoriseren Medewerker Fiscaal per gebruiker:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud gebruikers.
  3. Open de eigenschappen van de gebruiker die je wilt autoriseren voor Fiscaal InSite.
  4. Ga naar het tabblad: Applicaties.
  5. Vink InSite aan.

Je kunt dit alleen aanvinken bij een nieuwe gebruiker.

6. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  7. Vul een waarde in bij Wachtwoord en Bevestig wachtwoord.

Een wachtwoord is alleen nodig als je in de eigenschappen van het virtuele pad de authenticatiemethode hebt ingesteld op Applicatie autorisatie.

8. Klik op: OK.
  9. Ga naar het tabblad: InSite aan de rechterkant van het scherm.
  10. Vink de autorisatierol Medewerker fiscaal aan.

Herhaal dit voor de andere gebruikers. Je kunt de autorisatie ook per gebruikersgroep instellen.

11. Sluit de Autorisatie tool.
  12. Klik op: Ja.

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Autoriseren Medewerker Fiscaal per groep:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud gebruikers.
  3. Selecteer de gebruikersgroep die je wilt autoriseren voor Fiscaal InSite.
  4. Ga naar het tabblad: InSite aan de rechterkant van het scherm.
  5. Vink de autorisatierol Medewerker fiscaal aan.

Herhaal dit voor de andere groep(en).

6. Sluit de Autorisatie tool.
  7. Klik op: Ja.

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Autoriseren Medewerker Fiscaal en overige functies

Als je de medewerker naast Fiscaal ook toegang wilt geven tot andere onderdelen van InSite moet je naast de rol medewerker Fiscaal ook andere rol(len) aanzetten bij de gebruikers of de gebruikersgroep.

Autoriseren medewerker Fiscaal en andere rollen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Selecteer de gebruiker of de gebruikersgroep.
  3. Ga naar het tabblad: InSite.
  4. Selecteer de rol Medewerker fiscaal en vink ook de andere rol(len) aan waarvoor je de gebruiker wilt autoriseren.

Herhaal dit voor andere gebruikers of groepen.

5. Sluit de Autorisatie tool.
  6. Klik op: Ja.

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Meer informatie:

Medewerker InSite extra autoriseren voor Fiscaal InSite

Als je al gebruik maakt van InSite is de autorisatie van de medewerkers waarschijnlijk al goed ingesteld. Je zet dan alleen bij de gebruikers of gebruikersgroep(en) de rol Medewerker Fiscaal aan.

Bestaande gebruiker extra autoriseren:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Selecteer de gebruiker of de gebruikersgroep.
  3. Ga naar het tabblad: InSite aan de rechterkant van het scherm.
  4. Selecteer de rol Medewerker fiscaal.

Herhaal dit voor andere gebruikers of groepen.

5. Sluit de Autorisatie tool.
  6. Klik op: Ja.

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Functionaliteit autoriseren

Naast het autoriseren via de autorisatie tool kun je gebruikers ook rechten geven door functionaliteit toe te kennen aan een autorisatierol.

Functionaliteit autoriseren via autorisatierol:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Functionaliteit.
  2. Open de eigenschappen van de functionaliteit Fiscaal.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina's.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Voeg alle pagina's toe waarop de gebruiker in mag loggen.

Bijvoorbeeld alle pagina's van het type pagina Cliënt IB, Cliënt Vpb, Aangifte IB, Aangifte Vpb.

Direct naar

1. Fiscaal InSite

Process

Beheerder

Work area

Fiscaal InSite/OutSite