Toeslag stopzetten

Je zet een toeslag stop als een cliënt geen recht meer heeft op een toeslag.

Toeslag stopzetten

1. Open de cockpit van de cliënt IB voor wie je de toeslag wilt uitwerken.
  2. Selecteer het juiste fiscale jaar.
  3. Klik op: Toeslagen 20XX.

Als je al een toeslag voor het betreffende jaar hebt uitgewerkt opent Profit deze (meest recente) bestaande toeslag. Toeslagen die je al hebt uitgewerkt vind je ook terug in de weergave Aangiften in de cockpit van de cliënt IB.

4. Open het tabblad van de toeslag die je wilt stopzetten.
  5. Selecteer de waarde Stopzetten bij Actie toeslag.
  6. Klik op: Opslaan.
  7. Klik op: Sluiten.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Je kunt de toeslag nu weer verzenden.

Kinderopvangtoeslag stopzetten

Als je de kinderopvangtoeslag per 15 december wilt stopzetten, krijg je in Profit de volgende melding: De datum moet vallen binnen het jaar 2022 en voor 2 december 2022. Deze melding verschijnt omdat de Belastingdienst alleen aanvragen en stopzettingen per de 1e van de maand kan verwerken. Wil je de kinderopvangtoeslag toch op of na 2 december stopzetten? Volg dan deze stappen:

• Voer een wijziging door per 15 december van het huidige jaar.
  • Vul in de eigenschappen van het kind de ingangsdatum 15 december in en zet het aantal uur op 0.
  • Stuur per 1 januari van het volgende jaar de stopzetting in.

Deze stappen zijn nodig omdat de Belastingdienst alleen aanvragen en stopzettingen per de 1e van de maand kan verwerken. Als je bijvoorbeeld een stopzetting op 2 maart instuurt, gaat de stopzetting per 1 april in. Halverwege de maand moet je een wijziging insturen.

Kinderopvangtoeslag voor een buitenlandse kinderopvang

De Belastingdienst staat het fiscale intermediairs niet toe om een kinderopvangtoeslag aan te vragen voor een buitenlandse kinderopvang. Ook wanneer deze kinderopvang geregistreerd is, is het niet mogelijk.

Meer informatie:

Kindgebonden budget geen actie Stopzetten

Het is niet mogelijk om Kindgebonden budget zelf via een actie te stoppen. Dit is omdat de Belastingdienst in alle scenario's zelf deze toeslag stopt. Deze scenario's zijn:

• Aangever of toeslagpartner gaat teveel verdienen: hiervoor geef je een inkomenswijziging door en de Belastingdienst zet de toeslag automatisch stop.
  • Jongste kind wordt 18: je hoeft niets door te geven, de Belastingdienst stopt de toeslag automatisch.

Direct naar

1. Toeslagen
  2. Toeslagen registreren bij cliënt IB
  3. Toeslag uitwerken
  4. Toeslag controleren
  5. Rapport Toeslag afdrukken
  6. Toeslag verzenden
  7. Status toeslag opvragen
  8. Toeslag vrijgeven
  9. Toeslag wijzigen
  10. Toeslag stopzetten