Rapportages Vpb

In dit onderdeel van de C/F-module kun je diverse bijlagen (rapportages) genereren die van belang zijn voor een tussentijds overzicht (op papier) of voor de uiteindelijk aangifte.

Je kunt de rapportages op elk gewenst moment aanmaken. Je kunt de rapportages openen door aan de linkerkant van het scherm in de C/F-module te kiezen voor Rapportage. Als je op Rapportage klikt worden eerst de aangiftegegevens opgeslagen. Daarna zie je een overzicht van de beschikbare rapportages.

Onder Rapportages vind je meer informatie.

Let op:

Vanwege de performance verloopt het genereren van alle fiscale rapporten (inclusief rapportensets) via de wachtrij. Terwijl de taak in de wachtrij wordt uitgevoerd, kun je gewoon doorwerken.

Rapportage aanmaken:

1. Selecteer het rapport dat je aan wilt maken.

Met een rapportageset kun je meerdere rapporten tegelijkertijd aanmaken.

Het rapport wordt automatisch geopend. Je kunt het rapport openen (of opslaan) en eventueel bewerken.

2. Klik op: Bewerken inschakelen.

Als je bovenin het rapport klikt wordt de koptekst geactiveerd en kun je deze aanpassen.

Met Commercieel vermogen wordt de aansluiting tussen het commercieel en fiscaal vermogen aan het einde van het boekjaar bedoeld.

Met Commerciële resultaat aansluiting wordt de aansluiting tussen het commercieel en fiscaal resultaat over het boekjaar bedoeld.

Met Concept commercieel fiscale module wordt een overzicht aangemaakt van de commerciële en fiscale cijfers aan het begin en het einde van het jaar en over het boekjaar zelf.

3. Je sluit het rapport via het sluitkruisje rechtsbovenin het document (of via Bestand/Sluiten).
  4. Als je een ander rapport wilt openen selecteer je dat rapport. Je opent dan meerdere Word-documenten.

Let op:

Kies in ieder geval niet voor de optie Sluiten aan de bovenkant van het scherm, want dan sluit je de hele C/F module!

Direct naar

1. Commercieel/Fiscaal uitwerken Vpb
  2. Selecteren werkwijze invullen aangifte
  3. Openen C/F-module
  4. Invullen commerciële balans / resultatenrekening
  5. Invullen van de aangifte (FE
  6. Verloop commercieel vermogen
  7. Afwijking commercieel / fiscaal
  8. Herverdeling fiscaal vermogen
  9. Giften (winstuitdelingen)
  10. Niet aftrekbare bedragen
  11. Fiscale balans / resultatenrekening
  12. Status
  13. Rapportages
  14. Uitwerken Vpb vorig jaar
  15. Afdrukken Excel overzicht van Fiscale eenheid met haar dochters