Fiscale rapportage

Als de intermediair klaar is met het uitwerken van de aangifte drukt hij de rapportage af. Het rapport dat vanuit de Rapportage wordt gegenereerd, is de afsluiting van het aangiftetraject. Deze rapportage kun je helemaal op je eigen wensen afstemmen. Je kunt de rapportage ook opslaan in het dossier van de client.

Let op:

Vanwege de performance verloopt het genereren van alle fiscale rapporten (inclusief rapportensets) via de wachtrij. Terwijl de taak in de wachtrij wordt uitgevoerd, kun je gewoon doorwerken.

Je hebt het PCC alleen nodig voor het onderhouden van fiscale rapportages, niet voor het genereren van een rapport vanuit de aangifte of cockpit van de cliënt. Door de overstap op het PCC onderhoud je de fiscale rapportages altijd op je lokale systeem. Als je een fiscale rapportage wilt onderhouden, open je deze zoals gebruikelijk in Profit. Vervolgens wordt het document via het PCC lokaal geopend in Word. Als je klaar bent sluit je de rapportage, deze wordt dan opgeslagen in Profit.

Voorwaarden:

• Je installeert het PCC op je terminal server of werkstation en je koppelt de omgeving.
  • Een ondersteunde versie van Microsoft Word moet lokaal geïnstalleerd zijn.

Meer informatie:

Video

Beschrijving

Het proces van de aangifte tot aan het accorderen van de cliënt op de portal ziet er als volgt uit:

Stap

Omschrijving

1.

De intermediair werkt de aangifte uit en drukt de rapportage af.

2.

Je slaat rapportage op in het dossier van de cliënt door te kiezen voor Insturen in Profit. Alle gegevens van de cliënt en de rapportage zijn ingevuld en kun je niet aanpassen. De volgende velden zijn gevuld:

• Type dossieritem
  • Type
  • Bestemming
  • Fiscaal jaar
  • Omschrijving
  • Tekst
  • Bijlage

Bij het Voltooien wordt de rapportage in het dossier van de klant opgeslagen.

3.

De cliënt logt in op de portal en ziet de te accorderen dossieritems en de dossieritems die zijn ontvangen van de intermediair.

4.

Op basis van kenmerkcombinaties kan de intermediair in het dossier zijn eigen (reeds bestaande) filtering gebruiken.

Voorbereiding

Werkwijze

Als je op een stap in het proces klikt open je de gekoppelde helppagina.