Fiscale rapportagetool

Je kunt de fiscale rapportages eenvoudig bewerken met de fiscale rapportagetool.

Gebruik van het PCC bij fiscale rapportages:

In de fiscale rapportagetool voeg je alle aangiftegegevens en stamgegevens met één klik in. Je hoeft dus geen veldcodes meer in de aangifte of Help op te zoeken. Je voegt de gegevens rechtstreeks vanuit de rapportage zelf in, compleet met veldomschrijving en een lay-outmasker voor bedragvelden.

Let op:

Als er nieuwe onderdelen toegevoegd zijn in de standaardrapportage, dan zijn er twee mogelijkheden:

• De rapportage wordt automatisch bijgewerkt als dat onderdeel onder een al meegeleverd niveau valt (bijvoorbeeld een onderdeel dat onder de Specificatie van Box 1 valt)
  • Je voegt de nieuwe onderdelen met één druk op de knop toe (bijvoorbeeld als er een nieuw onderdeel toegevoegd wordt op het hoofdniveau).

Beschrijving

Je kunt in de fiscale rapportagetool hybride rapportages maken. Een hybride rapportage is een rapportage die bestaat uit beveiligde delen die AFAS onderhoudt en waarvan je alleen de styling kunt aanpassen én vrije delen die je naar eigen inzicht opzet. Een stuk rapportage dat door AFAS wordt onderhouden noemen we een AFAS sectie. Een AFAS sectie bevat de veldnamen, veldcodes en maskers van een afgebakend gedeelte van de aangifte.

Voordelen fiscale rapportagetool

• Eenvoud: je maakt een kopie van de meegeleverde rapportage en beschikt direct over een volledige rapportage, met veldnamen, veldcodes en berekeningen.
  • Kwaliteit: je kunt geen fouten maken bij het invoegen van velden.
  • Actueel: als AFAS wijzigingen in een AFAS sectie doorvoert bijvoorbeeld bij (wets)wijzigingen voer je deze wijzigingen met één druk op de knop door in alle gekoppelde AFAS secties. Op het moment dat je een rapportage opent en een ingevoegde AFAS sectie is gewijzigd, wordt de AFAS sectie automatisch bijgewerkt (uiteraard na de goedkeuring!).

Je kunt een AFAS sectie ook als sjabloon gebruiken door de AFAS sectie in te voegen en daarna te ‘ontkoppelen’. Na het ontkoppelen wordt de sectie niet meer door AFAS onderhouden en ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud.

De rapportagetool is dus niet alleen flexibel, maar neem je ook onderhoudswerk uit handen: hoe meer AFAS secties je invoegt, hoe minder onderhoud!

Je beschikt bijvoorbeeld over de Standaardrapportage 20XX IB (Profit). Deze standaardrapportage kun je gebruiken om te experimenteren met de nieuwe rapportagetool.

Word voor Mac

Als je gebruik maakt van fiscale rapportages kan een foutmelding verschijnen bij het openen van een rapportage in Word voor Mac. Je lost dit op door het lettertype Segoe UI te installeren.

Voorbereiding

• PCC installeren

Je gebruikt de fiscale rapportagetool in combinatie met het PCC.

Het PCC moet gekoppeld zijn aan de omgeving waarin je de fiscale rapportagetool wilt gebruiken.

• Ondersteuning Microsoft Word controleren

Op je werkstation of terminal server moet een ondersteunde versie van Microsoft Word geïnstalleerd zijn.

• Inrichten workflow fiscale rapportage

Voordat je de RTF-rapportages automatisch kunt insturen in het dossier, moet je dit eerst inrichten.