Rapportage aangifte IB

Via Rapportage open je een scherm met alle biljetten die afgedrukt kunnen worden.

Als het biljet voor een ondernemer wordt afgedrukt, moeten naast het biljet ook de jaarstukken worden afgedrukt voor iedere onderneming. De jaarstukken kunnen worden afgedrukt door in de cockpit op Rapportage te klikken.

Er kunnen meerdere regels tegelijk worden geselecteerd. Als je op OK klikt wordt voor iedere geselecteerde regel een apart scherm geopend, waarin het geselecteerde biljet wordt getoond. Vanuit dit scherm kan het biljet (of het jaarstuk) worden Afgedrukt.

Als er maar één biljet beschikbaar is voor een cliënt dan wordt meteen het scherm met het afdrukvoorbeeld geopend en kan direct op Afdrukken worden geklikt.

Let op:

Vanwege de performance verloopt het genereren van alle fiscale rapporten (inclusief rapportensets) via de wachtrij. Terwijl de taak in de wachtrij wordt uitgevoerd, kun je gewoon doorwerken.

Spatie voor de naam van de cliënt in de standaard rapportage IB:

Als een titel is gekoppeld aan een cliënt (Persoon) waarbij geen waarde is gedefinieerd voor het veld Tekst t.a.v. man en/of Tekst t.a.v. vrouw zal er een spatie voor de naam in de rapportage komen te staan. Je kunt dit op de volgende wijze oplossen:

1. Ga naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB.
  2. Open de eigenschappen van juiste cliënt.
  3. Klik op: Acties en selecteer de actie Persoon.
  4. Open tabblad Persoon, hierop staat het veld Titel/aanhef.
  5. Pas de Titel/aanhef aan naar de juiste titel.
  6. Via CRM / Organisatie/persoon / Titel kun je titels onderhouden. Er kan een andere titel gekoppeld worden aan de cliënt of je kunt de gekoppelde titel zelf aanpassen.
  7. Na het instellen van de juiste titel zal er in het rapport geen spatie meer voor de naam van de cliënt worden getoond.

Direct naar

1. Aangifte IB verwerken
  2. Persoonlijke gegevens
  3. Fiscaal partnerschap
  4. Verzamelstaat
  5. Belasting en premies
  6. Commercieel Fiscaal uitwerken IB
  7. Aangifte met alleen fiscale cijfers
  8. Te conserveren inkomen
  9. Vermogensvergelijking
  10. Verificatie
  11. Conceptaangifte
  12. Rapportage aangifte IB
  13. Status en voortgang
  14. Fiscale kaart IB
  15. Verliesverrekening Aangifte IB
  16. Middeling IB/PVV
  17. Taxomizer
  18. Controle aangifte IB