Conceptaangifte IB

Als je de standaard meegeleverde workflow gebruikt en de aangifte heeft de juiste workflowstap nog niet bereikt (de aangifte is nog niet compleet), dan wordt het woord Concept in het .pdf-bestand van de aangifte afgedrukt. De aangifte kan dan niet naar de Belastingdienst worden gestuurd. Je kunt zelf wel het voorlopige resultaat van de ingevulde gegevens in een aangiftebiljet bekijken.

Je beschikt alleen over deze actie bij een:

• C-biljet waarbij gekozen is voor ‘Ondernemer’;
  • M-biljet;

Conceptaangifte afdrukken:

1. Klik op: IB 20XX.
  2. Klik op: Conceptaangifte (linksonderin).

Na het genereren van de aangifte kun je deze afdrukken als .pdf-bestand.

3. Sluit de aangifte.
  4. Klik op: Rapportage.
  5. Open de standaardrapportage van het aangiftejaar.

In de standaardrapportage wordt de tekst "Concept" in de kop afgedrukt als de 'Datum gecontroleerd en akkoord' nog niet ingevuld is.

Direct naar

1. Aangifte IB verwerken
  2. Persoonlijke gegevens
  3. Fiscaal partnerschap
  4. Verzamelstaat
  5. Belasting en premies
  6. Commercieel Fiscaal uitwerken IB
  7. Aangifte met alleen fiscale cijfers
  8. Te conserveren inkomen
  9. Vermogensvergelijking
  10. Verificatie
  11. Conceptaangifte
  12. Rapportage aangifte IB
  13. Status en voortgang
  14. Fiscale kaart IB
  15. Verliesverrekening Aangifte IB
  16. Middeling IB/PVV
  17. Taxomizer
  18. Controle aangifte IB