Mogelijkheden in een verdichte regel

Een verdichte regel toont zowel het te factureren bedrag als het totaalbedrag van de bij de regel horende detailregels. Als je het te factureren bedrag wijzigt open je automatisch een boekingsscherm waarin de detailregels worden getoond. In deze detailregels is een regel toegevoegd met als regelbedrag het verschil tussen het oorspronkelijke bedrag in de verdichte regel en de daarin doorgevoerde wijziging. Je kunt de detailregel aanvullen en je kunt aangeven hoe je de correctieregel wilt factureren (zie Verwerkingsmethoden).

De correctieregel is een nacalculatieregel, eventuele afrondingen kunnen door de correctie beïnvloed worden.

Detailregels:

Met deze actie kun je, na het selecteren van een verdichte regel, de details opvragen en eventueel bewerken.

Nieuwe verdichting toevoegen:

1. Ga naar:  Projecten / Facturering / Concepten.
  2. Open de eigenschappen van het concept.
  3. Selecteer een conceptregel.
  4. Klik op de actie: Nieuwe verdichting.
  5. Selecteer de boekingslay-out.
  6. Vul de boekingsregel in.
  7. Klik op: Opslaan en sluiten.

De oorspronkelijke regel wordt in zijn geheel gekopieerd naar het doelconcept (met uitzondering van de conceptspecifieke velden).

Let op:

Als bij een verdichte regel alleen detailregels bestaan met verwerkingsmethode Afgeboekt, dan krijgt deze regel bij het genereren van de factuur altijd verwerkingsmethode Afgeboekt. Hierdoor zijn na het genereren geen verdichte regels meer in het concept aanwezig.

Direct naar

1. Verdichte regels bewerken
  2. Mogelijkheden in een verdichte regel
  3. Overboeken tussen verdichte regels in verschillende concepten
  4. Onverdichte regels verplaatsen binnen concept
  5. Handmatige conceptregels
  6. Wijziging detailregels na wijzigen verwerkingsmethode