Inloggen op AFAS Online

Om gebruik te maken van Profit (dit draait in Citrix) of InSite moet je inloggen op het AFAS Online Platform. Om op AFAS Online te kunnen inloggen gebruik je één van de volgende twee inlogmethodes: twee-factorauthenticatie (standaard AFAS inlogmethode), of single sign-on.

2FA Inloggen op AFAS Online

Het bovenstaande geldt alleen als je Profit of InSite wilt gebruiken. Er is een aparte toelichting voor het inloggen op je eigen OutSite, AFAS Pocket of de AFAS Klantportal.

Inlogmethode kiezen

Om in te loggen op AFAS Online (Profit & InSite) zijn er twee methoden beschikbaar De beheerder in je organisatie bepaalt welke methode in de organisatie gebruikt wordt.

• Twee-factorauthenticatie (standaard AFAS inlogmethode)

Hierbij log je in met een e-mailadres + wachtwoord en je bevestigt het inloggen via je smartphone. Dit kan via één druk op de knop als je AFAS Pocket gebruikt, of via een andere authenticator app.
    Lees meer over het inrichten van de standaard AFAS inlogmethode.

• Single sign-on

Als je niet wilt inloggen met de standaard inlogmethode van AFAS, kun je gebruik maken van een eigen oplossing. Je logt dan in via single sign-on (SSO), waarbij je als organisatie zelf bepaalt hoe je wilt dat gebruikers inloggen. Bij het gebruik van SSO ben je als organisatie zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je inlogmethode en het beschermen van je data. Ook het beheer en onderhoud is de verantwoordelijkheid van de organisatie zelf.

Meewerkgebruikers loggen altijd in op basis van twee-factorauthenticatie.
    Lees meer over het inrichten van single sign-on (SSO).

Voorbereiding

Hieronder zie je een overzicht van de inrichting, deze wordt door de beheerder in je eigen organisatie uitgevoerd.

• Systeemeisen controleren

Kijk welke browsers we ondersteunen en lees de aanvullende informatie.

• Citrix uitrollen

Profit draait in Citrix Workspace. Als dit programma niet geïnstalleerd is, dan wordt dit automatisch geïnstalleerd als je Profit voor het eerst start. In veel organisaties zal de beheerder Workspace op je computer installeren.

Het is mogelijk om Profit in een browser te gebruiken (je gebruikt dan de webversie van Citrix). In de webversie kun je niet printen en de favorieten in Profit worden niet bewaard.

• Twee-factorauthenticatie inrichten
  • Single sign-on inrichten

Meewerkgebruikers loggen altijd in op basis van twee-factorauthenticatie. Daarom kan het bij single sign-on nodig zijn om ook twee-factorauthenticatie in te richten.