Wat zijn de codes op het Pocket scherm

Je richt AFAS Pocket per omgeving in en je bepaalt welke gebruikers AFAS Pocket mogen gebruiken. Ook bepaal je welke onderdelen van AFAS Pocket je gaat gebruiken.

AFAS Pocket en inloggen

AFAS Pocket speelt een cruciale rol bij het inloggen. Je gebruikt AFAS Pocket namelijk bij het inloggen op basis van twee-factorauthenticatie.

Als je Pocket alleen voor twee-factorauthenticatie gebruikt, hoef je Pocket niet in te richten. Je gebruikers downloaden de app en tijdens de eerste aanmelding voor twee-factorauthenticatie activeren ze ook AFAS Pocket.

Je kunt inloggen met twee-factorauthenticatie op OutSite. Dit betekent dat je na het inloggen met gebruikersnaam/wachtwoord de inlog bevestigt via een authenticator-app of via AFAS Pocket (versie 1.6.78 of hoger).

De beheerder in je organisatie kan twee-factorauthenticatie verplicht stellen op OutSite. Als twee-factorauthenticatie niet verplicht is, dan bepaal je zelf of je inlogt met gebruikersnaam/wachtwoord of met gebruikersnaam/wachtwoord + twee-factorauthenticatie.

Als je AFAS Pocket wilt gebruiken als ERP-tool, moet je de inrichting in Profit wel uitvoeren.

Voorbereiding

Je activeert in AFAS Pocket de onderdelen die je wilt gebruiken. Deze onderdelen moeten ingericht zijn. Hieronder enkele aandachtspunten:

Process

Instelling

Work area

Pocket