AFAS Pocket beheren en inrichten

Je richt AFAS Pocket per omgeving in en je bepaalt welke gebruikers AFAS Pocket mogen gebruiken. Ook bepaal je welke onderdelen van AFAS Pocket je gaat gebruiken.

AFAS Pocket en inloggen

Je gebruikt AFAS Pocket voor het inloggen met twee-factorauthenticatie op AFAS Online, op de AFAS Klantportal of een andere OutSite. Als je AFAS Pocket alleen voor het inloggen met twee-factorauthenticatie gebruikt, hoef je de ERP-functionaliteiten niet in te richten.

• Inloggen op AFAS Online: Je hoeft de app alleen te downloaden. Tijdens de de eerste aanmelding wordt automatisch gevraagd om twee-factorauthenticatie te activeren.
  • Inloggen op de AFAS Klantportal. Je hoeft de app alleen te downloaden. Tijdens het inloggen wordt automatisch gevraagd om twee-factorauthenticatie te activeren.
  • Inloggen op OutSite: De beheerder in je organisatie kan twee-factorauthenticatie verplicht stellen op OutSite. Als twee-factorauthenticatie niet verplicht is, dan bepaal je zelf of je inlogt met gebruikersnaam/wachtwoord of met gebruikersnaam/wachtwoord + twee-factorauthenticatie.

De releasenotes bij Pocket vind je op een aparte pagina de AFAS Klantportal.

Voorbereiding

Je activeert in AFAS Pocket de onderdelen die je wilt gebruiken. Deze onderdelen moeten ingericht zijn. Hieronder enkele aandachtspunten:

Werkwijze

Basisinrichting:

ERP-functionaliteiten inrichten: