Kosten

Kosten zijn zaken die je wilt doorbelasten aan de klanten, hierbij kun je denken aan kilometers, tekeningen, rapporten, lunches, bijdragen in de verzendkosten, enz. Je kunt kosten inkopen en verkopen, maar je kunt er geen voorraad van bijhouden. Uiteraard kun je ze ook factureren en opnemen in offertes.

Je kunt kosten gebruiken in Profit Ordermanagement en Profit Projecten.

Kosten toevoegen:

1. Ga naar:
    • Ordermanagement / Item / Inrichting / Kosten
    • Projecten / Item / Kosten.
    • HRM / Payroll / Inrichting / Kosten (deze functie is alleen beschikbaar in een licentie zonder Projecten).
  2. Klik op: Nieuw

3. Vul een Itemcode en een Omschrijving in.
  4. Vink Omschrijving te wijzigen aan als je wilt dat bij bijvoorbeeld het toevoegen van een order de omschrijving nog te wijzigen is.
  5. Selecteer eventueel de Integratiegroep. Hiermee kun je kosten groeperen bij het samenstellen van overzichten.
  6. Selecteer de Basiseenheid. In deze basiseenheid leg je orderregels vast. Je kunt hier later eventueel van afwijken.
  7. Selecteer de Btw-tariefgroep. O.a. aan de hand hiervan bepaalt Profit de btw op de factuur.
  8. Vul de overige velden in.
  9. Klik op: Volgende.

10. Vul de prijs in bij Kostprijs en/of Verkoopprijs.
  11. Vul bij Ingangsdatum prijzen de datum in vanaf wanneer de prijzen gaan gelden.
  12. Vink Doorbelasten aan als je wilt dat Profit deze kosten doorbelast op een factuur.

In de volgende schermen kun je een uitgebreide toelichting voor de kostensoort invullen en eventueel een afbeelding toevoegen.

13. Vul de overige velden in.
  14. Voltooi de wizard.

Direct naar

1. Itembeheer
  2. Inrichting
  3. Artikel
  4. Werksoort
  5. Samenstelling
  6. Verpakkingen en emballage
  7. Kosten
  8. Tekst
  9. Eenheid
  10. Serie-artikel
  11. Partij-artikel
  12. Orderspecificatie
  13. Groeperingen