Werksoort

Je gebruikt werksoorten voor werkzaamheden die je tegen een bepaalde prijs of tarief uitvoert, zoals een uurtarief of een klustarief.

Een werksoort heeft geen voorraad.

Inhoud

Beschrijving

Via werksoorten kun je de projectenadministratie 'automatisch' vullen.

In de urenregistratie van Profit Projecten gebruik je werksoorten je weet welke werkzaamheden zijn verricht.

Je kunt werksoorten gebruiken in de voorcalculatie en nacalculatie van projecten en bij inkoop- en verkoop (offertes t/m facturen).

Naast werksoorten bereken je ook bedragen door die je niet per uur berekent, zoals kilometers, tekeningen, rapporten en lunches, enz. Dan gaat het om Kosten.

Werkwijze

Werksoort toevoegen

Je voegt een werksoort toe voor werkzaamheden die je tegen een bepaald tarief berekent, zoals een uurtarief of een klustarief. Een werksoort heeft geen voorraad.

Werksoort toevoegen:

1. Ga naar:
    • Ordermanagement / Item / Inrichting / Werksoort
    • Projecten / Item / Werksoort
    • Uren/Declaraties / Item / Werksoort
  2. Klik op: Nieuw
  3. Vul de velden in.

4. Vink eventueel Omschrijving te wijzigen aan. Hiermee kun je de omschrijving tijdens het verkoop- en inkoopproces aanpassen.
  5. Selecteer een Integratiegroep. Hiermee kun je werksoorten groeperen bij het samenstellen van overzichten.
  6. Selecteer de Btw-tariefgroep. O.a. aan de hand hiervan bepaalt Profit de btw op de factuur.
  7. Klik op: Volgende
  8. Vul eventueel de Verkoopprijs en de overige prijsinformatie. Deze kun je naderhand nog wijzigen.

9. Vink Doorbelasten aan om de werksoort door te belasten op een factuur (alleen voor projectenadministratie).

Let op:

De kostprijs en de verkoopprijs van uren leg je vast op basis van door jezelf te definiƫren grondslagen en zijn tijdsafhankelijk.

10. Klik op: Volgende
  11. Vul de overige velden in.
  12. Klik op: Voltooien

De eigenschappen van een bestaande werksoort kun je wijzigen of bekijken.

Bij de stamgegevens van de werksoorten leg je extra informatie vast met behulp van vrije velden, die je op vrije tabbladen toevoegt. Als je vrije velden en tabbladen hebt gedefinieerd, kun je nu direct deze gegevens vastleggen.

Prijzen werksoort wijzigen

In de eigenschappen van een werksoort kun je de vastgelegde prijzen aanpassen.

Als je met verkooptarieven in Projecten werkt, negeert Profit de verkoopprijzen van werksoorten.

Prijzen werksoort wijzigen:

1. Ga naar: Projecten / Item / Werksoort.
  2. Open de eigenschappen van een werksoort.
  3. Klik op: ActiesPrijs/korting.

4. Ga naar het tabblad: waar je een nieuwe prijs voor wilt toevoegen.
  5. Klik op: Nieuw

6. Selecteer het type prijs dat je wilt toevoegen.

Je kunt ook op de actie Onderhouden klikken. Je ziet dan de boekingslay-out waarbij je in de regel de velden debiteur, project, prijslijst kunt instellen samen met de nieuwe prijs en begindatum.

7. Klik op: Volgende
  8. Vul de velden in.
  9. Klik op: Volgende
  10. Vul de nieuwe prijs en eventueel de andere velden in.
  11. Klik op: Volgende

Je kunt nu extra prijzen invullen.

12. Klik op: Voltooien

In de weergave zie je de verschillende prijzen.

Direct naar

1. Itembeheer
  2. Inrichting
  3. Artikel
  4. Werksoort
  5. Samenstelling
  6. Verpakkingen en emballage
  7. Kosten
  8. Tekst
  9. Eenheid
  10. Serie-artikel
  11. Partij-artikel
  12. Orderspecificatie
  13. Groeperingen