Periode dichtzetten

Als salarisadministrateur heb je te maken met declaraties en andere mutaties die op het laatste moment binnenkomen, vaak nadat je de periodieke controles al hebt afgerond. Dit betekent dat je de periode opnieuw moet controleren.

Om dit te voorkomen zet je een salarisverwerkingsperiode dicht. Mutaties worden in de dichtgezette periode tegengehouden. Vanuit een automatisch toegevoegde verschillenperiode is het mogelijk om per medewerker de mutaties toch nog te verwerken in de dichtgezette periode.

Pay_Periode dichtzetten

Let op:

Als een periode is dichtgezet is dit niet meer ongedaan te maken. Ook kan de periode niet worden verwijderd. Om het proces te vervolgen moet de periode worden geaccordeerd.

Output

De output die je genereert voor een verschillenperiode via de actie Output in de salarisverwerkingscockpit, is op basis van de condities van een geaccordeerde periode.

Periode dichtzetten:

1. Ga naar: HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit.
  2. Open de weergave: Salarisverwerkingsplan (actueel).

Meer informatie: weergaven in de salarisverwerkingscockpit

3. Selecteer de perioderegel. De perioderegel moet de status Voorlopig verwerkt of Verwerkt en gejournaliseerd hebben.
  4. Klik op de actie: Dichtzetten.
  5. Klik op: Ja.

Nadat de taak succesvol is verwerkt in de wachtrij, is de periode dichtgezet en een verschillenperiode toegevoegd.

Mutaties worden nu in de dichtgezette periode tegengehouden. Vanuit de toegevoegde verschillenperiode bepaal je of je de mutaties meeneemt in de dichtgezette periode.

Mutaties uit de verschillenperiode meenemen in de dichtgezette periode:

1. Open de verschillenperiode.

Je ziet de medewerkers waarvoor na het dichtzetten een mutatie is doorgevoerd.

2. Klik op de actie: Verwerken, als je de verschillen wilt controleren.

Je verwerkt de medewerker(s) in de wachtrij. Na het verwerken open je de medewerker om de salarisverwerking te raadplegen.

Als je de verschillen niet wilt meenemen in de dichtgezette periode, dan laat je de medewerker staan. Je klikt hiervoor niet op een actie, maar laat de regel staan. Na het accorderen van de hoofd salarisverwerkingsplanregel is de verschillenperiode verwijderd. De niet meegenomen verschillen komen hierdoor automatisch terug in de volgende periode.

3. Klik op de actie: Meenemen in dichtgezette periode, als je de verschillen wilt meenemen.

De medewerker verdwijnt uit de weergave, als de taak is voltooid in de wachtrij en de weergave is ververst (F5).

Direct naar

1. Salarisverwerking
  2. Salarisverwerkingsplan inrichten
  3. Groepsgewijze verwerking inrichten
  4. Periodiek toekennen
  5. Periode verwerken
  6. Payroll Auditor
  7. Periode dichtzetten
  8. Verwerkte periode controleren
  9. Opnieuw verwerken
  10. Accorderen
  11. Journaliseren
  12. Verwijderen verwerking