Periode accorderen

Met het accorderen van een salarisverwerking sluit je een periode af in Profit. Tijdens het accorderen schrijft Profit enkele bestanden weg in de daarvoor aangegeven mappen onder de daarvoor aangegeven namen. Voor het accorderen kunnen alle wijzigingen, die gevolgen hebben voor het salaris, nog in de verwerking van die periode verwerkt worden.

Tijdens het accorderen voert Profit de volgende acties uit, als je dit in de eigenschappen van de werkgever hebt aangegeven:

• Journaliseren

Als je journaliseert naar een andere omgeving of niet automatisch laat uitvoeren, moet je het journaliseren apart starten.

• Betaalbestand

Als je gebruik maakt van een collectief betaalbestand, dan moet je het Collectief betaalbestand handmatig genereren.

Na het accorderen zorgen alle wijzigingen in de geaccordeerde periode, voor een mutatie met terugwerkende kracht (TWK mutatie).

Periode accorderen:

1. Ga naar: HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit.
  2. Open de weergave: Salarisverwerkingsplan (actueel).

Meer informatie: weergaven in de salarisverwerkingscockpit

3. Selecteer de verwerkte periode.
  4. Klik op de actie: Accorderen.

Let op:

Het accorderen van een salarisverwerking kun je niet ongedaan maken en een geaccordeerde salarisverwerking kun je niet verwijderen.

Een voorlopig verwerkte correctieperiode kun je ongedaan maken met de actie Verwijderen verwerking in de salarisverwerkingscockpit. Hierna kun je de correctieperiode daadwerkelijk verwijderen.

5. Klik op: Ja.

Het accorderen van de salarisverwerking wordt in de wachtrij uitgevoerd. Als het accorderen succesvol is voltooid, verschijnt een pop-up.

Hier vind je meer informatie over de wachtrij.

Als de periode geaccordeerd is, krijgt deze de status Geaccordeerd. Is de status niet veranderd, druk dan op F5. Na het accorderen wordt de eventuele verschillenperiode, die is ontstaan na het dichtzetten, automatisch verwijderd.

6. Profit zal automatisch rapportensets genereren, als je dit hebt aangegeven in de instellingen, én als je een rapportenset hebt gekoppeld aan de werkgever of salarisverwerkingsregel. Profit kan de rapportensets afdrukken, per e-mail verzenden aan de contactpersoon van de werkgever of een afwijkende contactpersoon, en toevoegen aan het dossier. Het genereren van rapportensets werkt hetzelfde als bij het verwerken van een periode.

Na het accorderen van een periode zijn de definitieve overzichten beschikbaar.

Direct naar

1. Salarisverwerking
  2. Salarisverwerkingsplan inrichten
  3. Groepsgewijze verwerking inrichten
  4. Periodiek toekennen
  5. Periode verwerken
  6. Payroll Auditor
  7. Periode dichtzetten
  8. Verwerkte periode controleren
  9. Opnieuw verwerken
  10. Accorderen
  11. Journaliseren
  12. Verwijderen verwerking