Dashboard Loonkosten Belgiƫ

Analyseer je salarishuis.

Introductie

Met het loonkosten dashboard is het mogelijk om inzicht te krijgen in je salarishuis en kun je op zoek gaan naar de verschillen binnen je organisatie. Het dashboard waarbij payroll data gecombineerd wordt met hrm-data.

Let op:

Met dit dashboard kun je de loonjournaalpost niet analyseren.

Inhoud

Inrichting en rekenregels

Inrichting

Je moet natuurlijk gebruik maken van payroll. Daarnaast zul je ook elk looncomponent aan de juiste groep moeten hangen om inzicht per groep te krijgen. Dus alle belaste vergoedingen moeten aan de groep belaste vergoedingen gekoppeld zijn.

Let op:

Je kunt de code aanpassen in het scherm als het een eigen ingericht looncomponent is. Deze kun je herkennen door het ontbreken van een waarde in het veld stamnummer.

Hoe je dat doet lees je hier.

Ook zul je de velden als functietype, opleidingsniveau en werkniveau, bij de medewerker moeten vullen, want anders krijg je grijze balken in je staafdiagram voor de medewerkers waar het veld niet ingevuld is.

Als je in het dashboard filtert op 'Kosten werkgever' en je ziet geen gegevens bij een bepaald looncomponent, controleer dan of de looncomponent intelt op de grondslag 'Kosten werkgever'. Als de looncomponent niet intelt op een grondslag, dan wordt deze grondslag niet berekend en dus niet getoond in dit dashboard.

Payroll dashboard structuur

Dit onderdeel richt je in voor het Belgische dashboard Loonkosten.

  1. Ga naar HRM / Beheer / Inrichting / Payroll dashboard structuur.
  2. Richt een structuur in met categorieƫn en daaraan gekoppelde looncodes.

Rekenregels

De knoppen van de berekening Per FTE of Totaal maken het mogelijk om de medewerkers onderling te vergelijken. Alle medewerkers worden omgerekend naar FTE als de knop Per FTE aan staat, waardoor het bruto loon van een parttimer wordt herrekend als-of deze fulltimer is. De knop totaal wordt functioneel als je de totale loonkosten van de verschillende afdelingen met elkaar wilt vergelijken.

Direct naar