Verschil en vervangende loonstroken

Je kunt per periode de verschil en vervangende loonstroken genereren. Wil je eerst de loonstroken controleren, dan doe je dat in de salarisverwerking.

Bij het genereren van de loonstroken van een periode waarin verschillen verwerkt zijn die veroorzaakt zijn door TWK, heb je de volgende extra opties:

• TWK-loonstroken van voorgaande perioden

Vink dit veld aan om TWK-stroken van voorgaande (geaccordeerde) perioden te genereren.

• Vervangende stroken

Kies hiervoor om geheel nieuwe loonstroken voor de voorgaande (geaccordeerde) perioden te genereren. Hierop worden de gegevens getoond hoe ze moeten zijn, hierbij is dus rekening gehouden met de TWK-wijzigingen.

Als je definitieve loonstroken van een bepaalde periode hebt opgeslagen als dossieritem en je nogmaals voor deze periode loonstroken genereert, dan worden deze niet overschreven. Je kunt de loonstroken wel als dossieritem verwijderen.

Voorbeeld vervangende loonstrook

• Verschil stroken

Kies hiervoor om de loonstroken te genereren met alleen het berekende verschil dat door de TWK-mutatie veroorzaakt werd.

Voorbeeld verschil loonstrook

De loonstroken van de huidige periode worden altijd gegenereerd. Op deze loonstrook wordt altijd het netto nog te verrekenen bedrag van TWK-mutaties uit vorige perioden getoond en in de betaling meegenomen.

De verrekening van positieve en negatieve kasbetalingen geeft Profit gegroepeerd weer.

Verschil en vervangende loonstroken genereren:

1. Ga naar: HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit.
  2. Selecteer de perioderegel.

Let op:

Je genereert de loonstroken altijd vanuit de hoofdperiode, niet vanuit eventuele correctieperiode.

3. Klik op de actie: Output.
  4. Open het rapport: Loonstrook.
  5. Vul de instellingen in ten aanzien van de Gekozen periode.

Je kunt dit alleen instellen als voor de gekozen periode correcties zijn geaccordeerd in een latere periode.

6. Vul de instellingen in ten aanzien van Terugwerkende kracht.

Je kunt er voor kiezen TWK-stroken van voorgaande perioden mee te nemen bij het genereren van de loonstroken van deze periode.

• Vervangende loonstroken

Kies hiervoor om geheel nieuwe loonstroken voor de voorgaande (geaccordeerde) perioden te genereren. Hierop worden de gegevens getoond hoe ze moeten zijn, hierbij is dus rekening gehouden met de TWK-wijzigingen.

• Verschil loonstroken

Kies hiervoor om alleen loonstroken te genereren met het verschil dat door de TWK-mutatie veroorzaakt werd.

7. Vul de instellingen in ten aanzien van Instellingen loonstrook.

Je kunt aangeven of je alle cumulatieven wilt meenemen op de loonstrook en je kunt het rapport van de loonstrook selecteren.

8. Klik op: Volgende.
  9. Vul een selectie in, als je niet alle loonstroken van de geselecteerde perioderegels wilt genereren.
  10. Klik op: Volgende.
  11. Vink Acties uitvoeren zoals aangegeven bij werkgever uit.

Je vinkt dit veld aan als je de werkgeversinstellingen wilt gebruiken. Als dit niet het geval is, geef je voor de geselecteerde perioderegel aan hoe Profit deze moet afhandelen:

• Je kunt bepalen of de loonstrook in het dossier moet worden opgeslagen, en in welk dossier.
    • Je kunt bepalen of je alleen een afdrukvoorbeeld wilt van de loonstrook of dat je de loonstroken wilt e-mailen. Bij verzending per e-mail bepaalt Profit op basis van de medewerkerinstellingen of het zakelijk of privé e-mailadres wordt gebruikt en kun je een berichtsjabloon selecteren.

Deze keuze is niet beschikbaar bij voorlopige verwerkte perioden.

12. Klik op: Voltooien.

Het genereren van de loonstroken wordt in de wachtrij uitgevoerd.

13. Klik op: Meer actiesWachtrij, in de salarisverwerkingscockpit.
  14. Klik op de actie: Taakinformatie, zodra de status van de taak Succesvol voltooid is.

Bij het genereren van loonstroken van één werkgever toont Profit eerst een afdrukvoorbeeld. In alle andere situaties is dit niet het geval.

Je ziet een overzicht van de verrichte acties in een apart venster (tenzij je alleen afdrukt). Profit geeft regels met een foutmelding in het rood weer.

Direct naar

1. Loonstroken
  2. Loonstroken en jaaropgaven inrichten
  3. Loonstroken genereren
  4. Verschil en vervangende loonstroken
  5. Loonstroken e-mailen
  6. Raadplegen in dossier medewerker
  7. Loonstroken of jaaropgaven verwijderen uit dossier
  8. Loonstroken raadplegen in InSite
  9. Jaaropgaven genereren
  10. Jaarloonstrook genereren