Loonstroken

De traditionele loonstrook is een overzicht met veel cijfers dat voor de meeste medewerkers niet na te rekenen is. Salarisadministrateurs moesten deze loonstroken afdrukken, in een enveloppe stoppen, verzenden én vaak uitleggen aan de medewerkers. Een tijdrovend proces.

De loonstrook in Profit geeft alle belangrijke gegevens van de salarisberekening grafisch weer. Door deze grafische opzet van de loonstrook zal de medewerker sneller de loonstrook raadplegen en begrijpen, omdat alleen de gegevens worden getoond die de medewerker wil weten.

Daarnaast kun je de loonstroken digitaal verstrekken aan de medewerkers: in InSite of via de e-mail. Dit scheelt tijd, kosten en is goed voor het milieu.

Beschrijving

Het proces van het verstrekken van de loonstroken ziet er als volgt uit:

Na het accorderen van de salarisverwerking kun je in Profit de loonstroken en jaaropgaven afdrukken, per e-mail verzenden en/of toevoegen aan het dossier van de medewerker of werkgever. Bij verzending per e-mail ontvangt de medewerker een e-mailbericht met de loonstrook of jaaropgave als bijlage. Profit kan deze bijlage (een PDF-bestand) beveiligen met een wachtwoord.

Als je de loonstroken en jaaropgaven toevoegt aan het dossier van de medewerker, kan de medewerker bij het gebruik van ESS de loonstroken en jaaropgaven opvragen in InSite.

Loonstroken controleren

De controle van de salarisverwerking doe je niet via de afgedrukte loonstroken. Met deze werkwijze krijg je geen inzicht in de berekening van de looncomponenten. Wij adviseren daarom de controle van de salarisverwerking altijd via de salarisverwerking te doen. Hierdoor heb je meer inzicht en achterhaal je sneller de berekening van een waarde.

Uit dienst en AFAS Pocket

Als een medewerker uit dienst gaat, heeft deze geen toegang meer tot Pocket. Loonstroken en jaaropgaven zullen echter naar Pocket verstuurd worden als je dit hebt ingesteld, maar deze zijn niet meer toegankelijk voor de medewerker.

Je voorkomt dit probleem door bij een medewerker die uit dienst gaat de Pocket-token te verwijderen.

Geblokkeerde gebruikers ontvangen geen berichten uit Pocket.