Filter opslaan en beheren

Als je een filter opslaat, kun je dit een volgende keer direct toepassen door het filter te selecteren. Als je een filter opslaat bij een bepaalde weergave, kun je dit alleen bij die weergave gebruiken, niet bij andere weergaven.

Inhoud

Filter opslaan

Als je een filter opslaat bij een bepaalde weergave, kun je dit bij deze weergave opnieuw opvragen. Je kunt het filter niet opvragen in een andere weergave.

Voorbeeld:

Je gebruikt de weergave Organisaties en je legt een filter vast met de naam Amsterdam. Je kunt dit filter gebruiken in deze weergave. In de weergave Personen is het filter echter niet beschikbaar.

Filter opslaan:

In dit voorbeeld voeg je twee filters toe:

• Vervallen: Openstaande posten hoger dan 10 euro met een vervaldatum in het verleden.
  • Creditfactuur: Openstaande posten met een negatief bedrag.
  1. Open de weergave:.
  2. Vul het geavanceerd filter in:

3. Filter opslaan:
    1. Klik op:.
    2. Vul de omschrijving in.
    3. Klik op: OK.
  4. Klik op: OK.

Je ziet de gefilterde weergave met het geactiveerde filter.

5. De weergave bevat nu standaard twee filters:

Dat_Filterbeheer (10)

Je kunt een aparte filterbalk opvragen met CTRL+SHIFT+L. Met de knoppen kun je makkelijk een ander filter activeren of het filter leegmaken.

Filter verwijderen

Je verwijdert filters die je niet meer gebruikt.

Filter verwijderen:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Open het filtervenster.
  3. Selecteer het te verwijderen filter.
  4. Klik op: .
  5. Bevestig het verwijderen van het filter.

Filter automatisch tonen bij openen weergave

Profit kan automatisch een filter toepassen als je een weergave opent. Je hoeft het filter niet handmatig in te vullen of toe te passen.

Filter automatisch tonen:

1. Ga naar: Financieel / Debiteur / Overzicht / Openstaande posten.
  2. Voeg het filter toe.
  3. Vink de velden aan:
    • Standaard opstarten met filter

Accountancy Lite toont het filter bij het raadplegen van de weergave, maar je kunt dit direct aanpassen.

• Filterscherm niet tonen

Accountancy Lite past het filter automatisch toe en toont de weergave. Je kunt het filter hierna aanpassen.

4. Klik op: OK.

Direct naar

1. Filter
  2. Snelfilter
  3. Eenvoudig filter
  4. Geavanceerd filter
  5. Kolommen vergelijken via filter
  6. Filterbeheer
  7. Filtervariabelen
  8. Filtercriteria en voorbeelden