Bankkoppeling in bankrekening controleren

Je controleert of de bankkoppeling is geactiveerd in de eigenschappen van de bankrekening.

Bankkoppeling in bankrekening controleren:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Instellingen betalingen / Bankrekening.
  2. Open de eigenschappen van het bankrekeningnummer.
  3. Ga naar het tabblad: Bankintegratie.

Fin_Rabobankkoppeling Bankrekening controleren (2)

Is de weergavebalk met de weergaven Bank/valuta-koppeling en Bankintegratie niet zichtbaar? Klik dan op: Bank/valuta-koppeling en selecteer Weergavebalk tonen.

Klik hier voor informatie over de weergavebalk tonen.

4. Open de weergave:
    • Bank/valuta-koppeling

Deze weergave toont de bankrekening(en) met de BIS-koppeling.

Als je bent overgestapt van de 'oude' BIS-koppeling naar de nieuwe API-koppeling van de Rabobank moeten hier de vinkjes UIT staan bij Bankschrift inlezen en Incasso verzenden. Betaling verzenden blijft aan staan en zal bij de uitfasering van de BIS-koppeling door AFAS uitgezet worden. Hier dien je zelf geen actie op te ondernemen.

Eventuele Payroll betaalopdrachten worden tot aan Profit 21 nog met de BIS-koppeling verzonden. Ook als je de nieuwe koppeling hebt gemaakt terwijl je op Profit 20 zit. Zodra je bent overgezet naar Profit 21 gaan de betalingen automatisch via de nieuwe API-koppeling lopen als deze al in Profit 20 gekoppeld was. Heb je voor het eerst een bankkoppeling gemaakt in Profit 21, dan lopen de payroll bestanden direct via de nieuwe koppeling.

• Bankintegratie.

Deze weergave toont de bankrekening(en) met de nieuwe Rabobankkoppeling (API-koppeling).

Als je de nieuwe Rabobankkoppeling hebt geactiveerd én de eerste banktransacties hebt ingelezen moet hier het vinkje bij Bankafschrift inlezen AAN staan. Betaling verzenden en Incasso verzenden zijn automatisch aangevinkt als je een bestaande BIS-bankkoppeling hebt overgezet naar de nieuwe bankkoppeling en dit ook bij de BIS-koppeling was ingesteld. De instellingen worden overgenomen van de BIS instellingen.

Als de bankrekening niet eerder is gekoppeld en je wilt betalingen en/of incasso verzenden via de Rabobankkoppeling dan moet je dit zelf instellen. Dubbelklik hiervoor op de regel en vink Betalingen en/of Incasso aan.

Let op:

Na het succesvol koppelen worden de vinkjes in de weergaven pas geüpdatet, nadat je de actie Verzenden en ontvangen hebt uitgevoerd en de eerste banktransacties hebt ingelezen, of de actieknop 5 Ophalen transacties in Financieel / Boeken / Bankafschrift hebt uitgevoerd.

5. Controleer de gegevens van de rekening in de betreffende weergave. Als je geen gegevens ziet is er geen bankkoppeling geactiveerd.

Direct naar

1. Bankkoppeling
  2. Bankrekeningnummer toevoegen
  3. Communicatieservice autoriseren
  4. Communicatieomgeving instellen
  5. Dagboek bank inrichten
  6. Taak voor automatische uitwisseling inplannen
  7. Bankkoppeling Rabobank aanmelden en activeren (API-koppeling)
  8. Bankkoppeling Rabobank wijzigen of afmelden (API-koppeling)
  9. Bankkoppeling ABN AMRO aanmelden en activeren
  10. Bankkoppeling ABN AMRO afmelden
  11. Bankkoppeling ING aanmelden en activeren
  12. Bankkoppeling ING wijzigen of afmelden
  13. Bestaande bankkoppeling naar een andere omgeving/administratie verhuizen (exporteren en importeren)
  14. Bankkoppeling in bankrekening controleren