Import Com/Fis Vpb

Je kunt de commerciële en fiscale balans en resultatenrekening importeren. Dit bespaart enorm veel tijd (en fouten) bij het invullen. Het is niet mogelijk om fiscale waarden te importeren als er geen commerciële waarden ingevuld kunnen worden voor een post.

Als je gegevens wilt importeren van 2014 of eerder kun je alleen de commerciële balans en resultatenrekening importeren. Vanaf het jaar 2015 heb je ook de mogelijkheid om voor de fiscale balans de begin- en eindcijfers te importeren op een post. Je kunt de fiscale resultatenrekening vorig jaar (beginwaarden) importeren. De fiscale resultatenrekening begin jaar wordt dan geïmporteerd, mits dit in het importbestand is opgegeven.

Let op:

De fiscale resultatenrekening dit jaar (eindwaarden) kan niet geïmporteerd worden, ook niet als deze waarden wél zijn opgegeven in het importbestand. De fiscale resultatenrekening dit jaar wordt standaard bepaald op basis van de commerciële resultatenrekening dit jaar. De enige manier om daarop af te wijken is door het maken van C/F-boekingen.

Beschrijving

Voor het importeren van de commerciële en fiscale balans en de commerciële resultatenrekening moet je de beveiliging van de browser goed inrichten:

1. Ga naar: Start - Configuratiescherm - Internet-opties - Tabblad Beveiliging.
  2. Voeg het adres van Fiscaal InSite toe aan de zone Vertrouwde websites.
  3. Controleer of de beveiligingsinstelling 'ActiveX-besturingselementen die niet zijn gemarkeerd als veilig initialiseren en uitvoeren in script' voor de zone 'Vertrouwde websites' op 'Inschakelen' staat.

Bestand uit ander softwarepakket

Je kunt vanuit Caseware en Infine een exportbestand aanmaken. Dit bestand kun je importeren.

Werkwijze Zie ook