Licentie klant wijzigen

Je kan voor een klant de licentie wijzigen om bepaalde functionaliteit te gaan gebruiken.

Let op

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor medewerkers van een accountants- of administratiekantoor.

Licentie wijzigen (geen Inkijklicentie):

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Klanten.
  2. Open de gewenste Klant.
  3. Klik op de Meer-knop ..
  4. Klik op Licentie wijzigen.

5. Selecteer de gewenste Licentie.

Meer informatie over de verschillende licenties.

Let op

Je kunt de licentie van een klant alleen wijzigen van:

• Boekhouden naar 2Gether of Ondernemen.
  • 2Gether naar Ondernemen.
  • Boekhouden, 2Gether of Ondernemen naar Inkijklicentie (zie hieronder).

1. Klik op Wijzigen.

Inkijklicentie activeren:

Let op

Je kunt het activeren van een inkijklicentie niet ongedaan maken. Doe dit dus alleen als het echt de bedoeling is.

1. Blokkeer alle gebruikers, behalve degene die toegang moet hebben tot de gegevens.
  2. Voer stap 1-4 hierboven uit.
  3. Selecteer Inkijklicentie.
  4. Vul het getoonde woord in.
  5. Klik op Activeren.

Had je niet alle gebruikers op één na geblokkeerd, dan tonen wij een melding.

Open je hierna een administratie, waarbij de klant een inkijklicentie heeft, dan verschijnt onderin een melding: Deze omgeving staat in een alleen-lezen modus.

Alle Nieuw-knoppen en acties onder een Meer-knop zullen zijn geblokkeerd.

Het terugzetten van een Inkijklicentie kan alleen plaatsvinden in overleg met AFAS Support. Hierdoor kunnen weer zaken worden toegevoegd en gewijzigd. De App Center koppelingen zullen echter handmatig opnieuw moeten worden geactiveerd.