Gebruikers

Iedereen die je toegang wilt geven tot SB moet toegevoegd zijn als gebruiker en uitgenodigd worden voor het gebruik.

Dit onderwerp gaat over het beheer van gebruikers in een administratie.

Let op

Het is voor een medewerker van een administratiekantoor ook mogelijk om gebruikers toe te voegen vanuit het Admin Center.

Inhoud

Gebruiker toevoegen

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Gebruikers.
  2. Klik op Nieuw (N).

Zie je deze knop niet, dan maak je waarschijnlijk gebruik van de licentie 2Gether. Vraag dan aan de contactpersoon bij jouw administratiekantoor om een extra gebruiker toe te voegen.

3. Vul de volledige Naam van deze persoon in.
  4. Vul een E-mailadres in.

De gebruiker zal de uitnodiging om in te loggen in logt in SB ontvangen op dit e-mailadres.

Dit e-mailadres is ook de gebruikersnaam om in te loggen.

5. Vul eventueel een Upn in.

Doe dit alleen als deze medewerker inlogt op een andere identity provider dan AFAS Online.

6. Vink eventueel Gebruikersbeheer aan.

Gebruikers met deze rol kunnen nieuwe gebruikers toevoegen en gebruikers rechten geven of ontnemen op bepaalde administraties.

7. Klik op Opslaan en Nieuw (Ctrl+Alt+S) om op te slaan en direct een nieuwe toe te voegen.

Klik op Opslaan (Ctrl+S). als dit de laatste is die je wilt toevoegen.

Nu kan de gebruiker met het ingestelde e-mailadres SB starten.

Wanneer deze gebruiker nog niet bekend is in AFAS Online moet deze zich de eerste keer aanmelden.

Gebruikerstoegang tot administratie autoriseren

Nadat je de benodigde gebruikers hebt toegevoegd vanuit het Admin Center, of vanuit een administratie kan je hen eventueel toegang geven tot bepaalde administraties en andere niet.

Let op:

Alleen gebruikers met de autorisatierol Gebruikersbeheer kunnen deze functie gebruiken.

1. Open de gewenste Administratie.
  2. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Gebruikers.
  3. Open de gewenste Gebruiker.
  4. Klik op Wijzigen (W).
  5. Vink Beperk toegang tot een deel van de administraties aan.
  6. Klik op Opslaan (Ctrl+S).
  7. Ververs de pagina (F5).
  8. Klik op de inhoudsopgave Administraties.
  9. Vink de gewenste Administratie(s) aan.
  10. Klik op de actie Koppel administratie.

Vanaf nu heeft deze gebruiker alleen nog toegang tot de aangevinkte administraties.

Wil je de rechten juist ontnemen? Klik dan op Ontkoppel administratie.

Gebruiker uitnodigen voor SB

Let op

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in administraties met de licentie Ondernemen.

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Gebruikers.
  2. Open de gewenste Gebruiker.
  3. Klik op de actie Uitnodigen voor SB.

De standaardteksten voor Gebruiker uitnodiging worden ingevuld.

Let op

Het aanpassen van standaardteksten voor uitnodigingen kan alleen in het Admin Center.

In een administratie wordt de laatst gebruikte tekst voor een uitnodiging hergebruikt voor de volgende uitnodiging.

Meer informatie over het aanpassen van standaardteksten in het Admin Center.

4. Vul eventueel een ander Onderwerp in.
  5. Vul eventueel een ander Bericht in.

Bepaal de gewenste opmaak en voeg eventueel velden toe.

6. Klik op Verzenden.

De gebruikers die deze e-mail ontvangen moeten zich voor de eerste keer aanmelden bij AFAS Online voor het instellen van de 2-factor authenticatie.

Meer informatie over het aanmelden.

Gebruiker uitnodigen voor AFAS Link

Wil je dat gebruikers bonnetjes kunnen fotograferen en verzenden naar de Scanbox om te verwerken als inkoopfactuur? Wil je met gebruikers kunnen communiceren over bankmutaties? Nodig ze dan uit voor AFAS Link.

Let op

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in administraties met de licentie Ondernemen.

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Gebruikers.
  2. Open de gewenste Gebruiker.
  3. Klik op de actie Uitnodigen voor AFAS Link.

De standaardteksten voor Gebruiker uitnodiging Link App worden ingevuld.

Let op

Het aanpassen van standaardteksten voor uitnodigingen kan alleen in het Admin Center.

In een administratie wordt de laatst gebruikte tekst voor een uitnodiging hergebruikt voor de volgende uitnodiging.

Meer informatie over het aanpassen van standaardteksten in het Admin Center.

4. Vul eventueel een ander Onderwerp in.
  5. Vul eventueel een ander Bericht in.

Bepaal de gewenste opmaak en voeg eventueel velden toe.

6. Klik op Verzenden.

De gebruikers die deze e-mail ontvangen kunnen AFAS Link installeren en gebruiken.