Werken met AFAS Link

Via AFAS Link is het mogelijk om met een smartphone foto's te maken van bonnetjes en deze te versturen naar de Scanbox van een administratie. Ook is het mogelijk om Vraagposten af te handelen, die een administratiekantoor naar een ondernemer heeft gestuurd.

Inhoud

Administratie selecteren

Maak je gebruik van meerdere administraties? Dan staat bovenaan een knop Alle administraties. Kies hier de administratie waar je het vaakst op wilt insturen.

1. Klik op Alle admnistraties.
  2. Selecteer de gewenste Administratie.

De gekozen administratie wordt standaard ingevuld als je een foto verstuurt.

Foto maken en versturen

1. Klik op Foto maken middenonder.

2. Richt je mobiel op je bonnetje.

Zorg dat het hele bonnetje binnen je scherm valt en probeer deze zoveel mogelijk recht van boven te fotograferen.

3. Klik op Foto maken middenonder.
  4. Klik op OK. als de foto goed is gelukt, of

Klik op Annuleren om de foto opnieuw te maken.

5. Vul een Omschrijving in.

6. Selecteer eventueel een andere Administratie.
  7. Klik op Versturen.

AFAS Link stuurt de foto naar de Scanbox van de geselecteerde administratie.

Hier kan je de foto verwerken tot Inkoopfactuur of Verkoopjournaalpost.

De gemaakte foto is terug te vinden onder de knop Verstuurd.

Openstaande vragen beantwoorden

Een administrateur kan met de functie Afletteren bankmutaties bepaalde bankmutaties markeren als Vraagpost. Een vraagpost wordt naar de AFAS Link app van de ondernemer verstuurd. De ondernemer kan de vraagpost beantwoorden door bijvoorbeeld een foto van een bonnetje toe te voegen en te versturen. De administrateur kan de bankmutatie vervolgens correct afletteren.

1. Klik op Openstaande vragen.

2. Open de gewenste Openstaande vraag.
  3. Klik op Vraag beantwoorden.
  4. Klik op Voeg bijlage toe.
  5. Maak een foto van het bonnetje.
  6. Vul een Reactie in.
  7. Klik op Versturen.

AFAS Link stuurt de foto met de reactie naar de Scanbox van de administratie waar de Vraagpost in was toegevoegd.

Logbestand sturen

Wanneer iets onverwachts gebeurt in AFAS Link kan AFAS Support je vragen om een logbestand. Dit onderwerp beschrijft hoe je dit maakt.

1. Open AFAS Link.
  2. Klik op het tandwieltje rechtsboven.
  3. Tik op de blauwe tekst LOG.
  4. Kies Send error log.
  5. Mail de logging informatie naar jezelf.
  6. Kopieer de tekst in het openstaande incident.