thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Opties en keuzes beheren

De optiekeuzelijst is de lijst met opties waaruit de koper van het subproject kan kiezen. Deze kun je op verschillende manieren toevoegen, waarbij iedere manier zijn voor- en nadelen heeft. Welke het beste is in jullie situatie hangt o.a. af van de manier waarop je de 'bibliotheek van opties' wilt inrichten en prijzen wilt beheren.

Je kunt een optiekeuzelijst automatisch laten genereren of handmatig toevoegen.

Via automatisch genereren maak je optiekeuzelijsten per bouwtype. Je kunt hierbij maar één optielijst selecteren. Hierbij blijven de optiekeuzelijstregels gekoppeld aan de optielijstregels. De prijs mag je dus niet wijzigen in de optiekeuzelijst. Als je in de optielijst/voorcalculatie wijzigt, wijzigt dit voor alle gekoppelde optiekeuzelijsten. Voordelen: optiekeuzelijsten zijn snel voor alle bouwnummers klaar en identiek, ook qua prijzen.

Als je handmatig een optiekeuzelijst toevoegt via het overnemen van optielijsten kun je meerdere optielijsten combineren. De optiekeuzelijstregels zijn vervolgens specifiek voor de nieuwe optiekeuzelijst en zijn niet meer gekoppeld aan de optielijsten. De prijs kan daarin vervolgens gewijzigd worden.

Werkwijze

Zie ook

Process

Beheerder Omgeving

Work area

Projecten