Optielijst en optiekeuzelijst wijzigen

Optielijsten en optiekeuzelijstregels kun je wijzigen.

Wijzigingen zijn bijvoorbeeld:

• Sluitingsdatum
  • Optie(keuze)lijstregel Specifiek maken.
  • Velden in de regel wijzigen.

Je kunt optielijstregels wijzigingen door laten werken in de optiekeuzelijstregels zolang die de status Gekozen hebben of daarvoor. Daarna niet meer.

Let op:

Niet alle wijzigingen werken bij de status Gekozen door. Wijzigingen bij deze velden in een optielijst werken niet door naar de optiekeuzelijst: Specifiek, Bijlage koper en Toelichting koper.

Als de optiekeuzelijst de status Definitief heeft, kan deze in Profit nog gewijzigd worden.

Verkoopprijs in bestaande optiekeuzelijst toevoegen:

1. Open de optiekeuzelijst
  2. Selecteer de optiekeuze
  3. Klik op de actie: Voorcalculatie
  4. Selecteer de boekingslay-out voor meerwerk.
  5. Wijzig de prijs.
  6. Klik op Voltooien.

Je krijgt de vraag of je de wijziging wilt mailen.

7. Klik op Ja of Nee, al naar gelang je de koper nu op deze manier wilt informeren.
  8. Klik nogmaals op Voltooien om de optiekeuzelijst op te slaan.

In de weergave met optiekeuzelijstregels zie je de wijziging terug.

Direct naar

1. Opties en keuzes beheren
  2. Optielijsten voor hoofdproject vaststellen
  3. Optiekeuzelijsten voor de kopers voorbereiden
  4. Sluitingsdatum optiekeuzelijsten toevoegen/wijzigen
  5. Optielijst en optiekeuzelijst wijzigen
  6. Kopersbegeleiding