AFAS Remote tool ophalen en inrichten

Dit onderwerp beschrijft de stappen om de tool AFAS Remote op te halen en in te richten.

Inhoud

AFAS Remote tool ophalen (eenmalig)

Je hebt de tool AfasRemoteCmd.exe nodig om AFAS Remote te kunnen gebruiken.

AFAS Remote tool ophalen:

1. Neem de systeemeisen (voorbereidingen) door voor gebruik.
  2. Download de tool vanaf de AFAS Klantportal. Dit is een zip-bestand, pak dit uit.

Let op:

Het ZIP-bestand heeft een mappenstructuur. Deze moet bij het uitpakken behouden blijven.

3. Plaats de tool op het systeem waarmee je de commandlines gaat uitvoeren.

Voorbeeld:

Je gaat AFAS Remote uitvoeren vanaf een lokale server.

Maak de map C:\AfasRemote

Pak de zipfile uit in deze map.

Als je later een token toevoegt, plaats je token.xml ook in deze map.

Token aanmaken

AFAS Remote gebruikt tokens voor de authenticatie. Een token is een unieke sleutel voor de combinatie van een omgeving, een device en een commandline-gebruiker.

Als je een bestaande token wilt vervangen, verwijder je de oude token van de betreffende gebruiker en maak je een nieuwe token aan.

App connector deblokkeren:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / App connector.
  2. Open de eigenschappen van de app connector AFAS Remote.

Let op:

Een gebruiker met een token krijgt via de app connector AFAS Remote rechten op alle connectoren die via AFAS Remote gebruikt kunnen worden.

Het is echter ook mogelijk om de app connector AFAS Remote niet te gebruiken, maar een eigen app connector. Maak dan een eigen app connector aan, deel tokens uit en voeg de connectoren toe die via AFAS Remote aangeroepen mogen worden.

3. Vink Geblokkeerd uit. Dit is een eenmalige stap als je begint met AFAS Remote.

Token aanmaken:

1. Ga naar het tabblad: Gebruikerstokens.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer de gebruiker.
  4. Vul de omschrijving in. Deze moet uniek zijn.
  5. Klik op: Volgende.

Je ziet de gegenereerde token.

6. Klik op: Kopieer. Met deze actie kopieer je de token naar het Klembord.

7. Klik op: Voltooien.
  8. Start Microsoft Kladblok op je lokale systeem.
  9. Plak de token.

App_Cnr Eigen App connector handmatig token toevoegen - gebruiker

10. Sla het bestand op als token.xml.

Gebruik een bestandslocatie die door de commandline benaderd kan worden. In dit voorbeeld de bestandslocatie: C:\AfasRemote

Instellingenbestand genereren

Als je deze stappen de eerste keer uitvoert, maakt de tool een instellingenbestand aan op je lokale systeem. De token wordt hierin versleuteld opgeslagen.

Als je een nieuwe token krijgt, gebruik je deze stappen om de nieuwe token in het instellingenbestand te registreren.

Instellingenbestand genereren:

1. Je moet inloggen op het systeem waarop afasremotecmd.exe staat, met de gebruikersnaam van de gebruiker die de commandline standaard gaat uitvoeren.
  2. Maak een batch-file met de volgende inhoud:

AfasRemoteCmd.exe /O"naam omgeving" IMPORTTOKEN /F"Token.xml"

Voorbeeld:

Omgevingsnaam: O12345AA

Bestandslocatie: C:\AfasRemote

Commandline:

C:\AfasRemote\AfasRemoteCmd.exe /O"O12345AA" IMPORTTOKEN /F"C:\AfasRemote\Token.xml"

De map C:\AfasRemote bevat nu de volgende bestanden: de tool AfasRemoteCmd.exe, het bestand token.xml en de batch-file.

Let op:

De omgevingsnaam O12345AA begint met de letter O (niet met het cijfer 0). Bij een Acceptomgeving begint de naam met de letter A, bij een Testomgeving begint de naam met de letter T).

3. Voer de batch-file uit. Hierdoor wordt een instellingenbestand gemaakt (of bijgewerkt) waarin de token wordt opgeslagen.
URL webservices wijzigen

Het instellingenbestand bevat de URL van de Profit webservices.

URL Profit webservices aanpassen:

1. Start Windows Verkenner en open de volgende map:

%AppData%\AFAS Software\RemoteCmd

2. Open 'Settings.xml'.

3. Wijzig de URL van de Profit webservices (vervang 12345 door je eigen deelnemernummer).

Kijk eerst wat voor type omgeving je hebt, dit zie je aan de beginletter van de naam van de omgeving. Het kan gaan om een Productie-omgeving (letter O), Testomgeving (letter T) of Acceptomgeving (letter A).

• Productie

https://12345.soap.afas.online/profitservices

• Test

https://12345.soaptest.afas.online/profitservices

• AFAS Accept (early adopters)

https://12345.soapaccept.afas.online/profitservices

4. Sla het bestand op.

Je bent klaar met de inrichting van AFAS Remote, je kunt de commandline-acties gaan inrichten.

Direct naar

1. AFAS Remote commandline inrichten
  2. Menukeuzen wachtrij autoriseren
  3. AFAS Remote autoriseren
  4. AFAS Remote tool ophalen en instellingen vastleggen
  5. AFAS Remote bij verschillende deelnemernummers / type omgeving
  6. AFAS Remote beheren

Process

Taken

Work area

Techniek