Meldingen en fouten in signalen oplossen

In dit onderwerp worden veelvoorkomende situaties en oplossingen beschreven.

Na het testen van de signalen via Genereer proefsignaal of de menukeuze Testen, kun je de volgende zaken tegenkomen.

Probleem: Weergave Gegenereerde signalen is leeg.

Probleem: Weergave 'Gegenereerde signalen' is leeg.

• Oorzaak: In de aan het signaal gekoppelde gebruikersgroep komen geen medewerkers voor.
  • Oplossing: Plaats medewerkers in de gebruikersgroep.

Bij Type communicatie mag niet Alleen bericht staan, want dan ontstaan er geen testsignalen (je zou deze instelling normaal gesproken gebruiken om signalen naar e-mailontvangers te sturen).

Probleem: 'Gegenereerde signalen' is leeg.

• Oorzaak: Het filter dat je hebt ingesteld heeft geen resultaat.
  • Oplossing: Open de gegevensverzameling en vraag hiervan een voorbeeld op. Als dit voorbeeld geen gegevens bevat, dan moet je het filter zodanig aanpassen dat hier wel gegevens te zien zijn.

Probleem: Signaal voor een administratie wordt niet gegenereerd

Oorzaak: Als je een signaal handmatig test, wordt dit altijd uitgevoerd onder de ingelogde gebruiker. Hierbij kan de administratie van de ingelogde gebruiker bepaald worden.

Bij het automatisch genereren van een signaal (op basis van een geplande taak) kan de huidige administratie niet bepaald worden en zal het signaal niet worden gegenereerd.

Oplossing 1:

Verwijder het veld Administratie uit de gegevensverzameling van het signaal en test het signaal opnieuw.

Oplossing 2:

Als het verwijderen van het veld Administratie niet mogelijk is omdat dit veld essentieel is voor het signaal, probeer dan het volgende.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Geplande taak.
  2. Open de taak waarmee je de signalen genereert, tabblad Algemeen.
  3. Vink het veld Taak laten onderhouden en uitvoeren door onderstaande gebruiker uit.

Probleem: Kan geen waarde invullen in de velden 'Aantal dagen voor' en 'Aantal dagen na'.

• Oorzaak: Het type signaal is ongelijk aan Datum. Alleen bij dit type signaal zijn deze velden invulbaar.
  • Oplossing: Kies bij het Type signaal voor Datum.

Gebruikers in de groep die geselecteerd is in het signaal bij 'Reservebestemming' kunnen de volgende  waarschuwingen ontvangen:

• De bij Signaalbestemming gekozen gebruikersgroep is leeg.

Oplossing: Kies een gevulde gebruikersgroep.

• De gegevensverzameling werkt niet.

Oplossing: Pas de gegevensverzameling aan.

• Er komt geen gebruiker met E-mailadres werk voor terwijl het signaal alleen via e-mail gecommuniceerd wordt ('Alleen e-mail' ingesteld bij optie Type communicatie).

Oplossing: Vul de e-mailadressen of kies een ander communicatietype. Gebruik als afzender een geldig e-mailadres of een e-mailadres met een geldig domein.

Process

Signaal