Cursustraject

Een cursustraject is een bundel met cursussen. Je bepaalt zelf welke cursussen verplicht zijn en of de cursussen in een specifieke volgorde gevolgd moeten worden.

Je kunt een deelnemer (medewerker of contactpersoon) inplannen voor een cursustraject. Hierdoor ontstaat een cursusplanning met cursussen waarop de deelnemer zich moet inschrijven. Het inplannen van een aparte cursus is ook mogelijk.

De beheerder kan cursisten inplannen via de 'Back office' in Profit. Inschrijven is ook mogelijk via InSite of OutSite als de site hiervoor is ingericht.

Inhoud

Video

Beschrijving

Je kunt cursustrajecten gebruiken in Profit Windows, InSite en OutSite. Hieronder zie je de mogelijkheden, nadat je de inrichting hebt voltooid.

Profit Windows

In Profit Windows houd je je bezig met de volgende onderdelen.

  • Cursustrajecten samenstellen

    Voorbeeld:

    Het cursustraject Microsoft Word Expert bestaat uit de cursussen Word voor beginners, Word voor gevorderen en Word Specialist.

    Het cursustraject Profit Financieel Expert bestaat uit de cursussen Financieel Dagelijks gebruik, Financieel Procesbeheer, Rapporten & Analyses en Profit BI.

  • Cursusplanning beheren

    Je kunt een cursustraject of cursus inplannen voor medewerkers en contactpersonen. Je hebt een totaaloverzicht over alle cursusplanningen voor InSite en OutSite en je kunt grote groepen medewerkers en contactpersonen inplannen voor cursustrajecten. Hierbij worden geen workflows gebruikt.

InSite

Je kunt een cursustraject of cursus inplannen voor een medewerker (MSS) of voor een contactpersoon. De medewerker of contactpersoon kan zichzelf inschrijven, of dit kan via Profit Windows gedaan worden.

Een andere mogelijkheid is de inschrijving via ESS: Een medewerker vraagt voor zichzelf een cursustraject of cursus aan. Hierbij ontstaat altijd een workflow, de aanvraag moet eerst worden goedgekeurd. Daarna kan de medewerker zich inschrijven. Bij afkeuring vervallen de cursusplanningsregels.

OutSite

De ingelogde bezoeker kan een cursustraject of cursus inplannen voor zichzelf of voor een andere contactpersoon bij de organisatie. Hierbij worden geen workflows gebruikt.

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook