Contactgegevens controleren voor Digitaal ondertekenen

Bij het digitaal ondertekenen wordt gebruik gemaakt van sms-berichten. De ondertekenaar ontvangt een sms-bericht met een verificatiecode. Daarom is het essentieel dat de telefoonnummers correct zijn vastgelegd, anders komen de berichten voor het digitaal ondertekenen niet bij de juiste persoon terecht.

Telefoonnummers

Bij de InSite-gebruikers moet een geldig telefoonnummer zijn vastgelegd waarop een SMS-bericht kan worden ontvangen.

Let op:

Een telefoonnummer begint altijd met een landnummer; bijvoorbeeld +31, +32 of +599.

Begint het telefoonnummer met '0' gevolgd door minimaal 4 cijfers? De '0' wordt vervangen door '+31' en het resultaat is een geldig nummer; Hierdoor krijgen alle nummers die geen landcode bevatten de landcode van Nederland (+31).

Als een telefoonnummer gevuld is in Profit zonder landnummer, dan wordt dit geschikt gemaakt om te SMS-en:

• Begint het telefoonnummer met een '+' gevolgd door minimaal 6 cijfers? Dan is dit een geldig nummer.
  • Begint het telefoonnummer met een '+' en daarna de landcode, dan mag hierna geen '0' in het telefoonnummer staan.

Voorbeeld: +310612345678 is fout. Dit moet zijn +31612345678. Dus zonder de '0' achter de landcode.

• Begint het telefoonnummer met '00' gevolgd door minimaal 6 cijfers? De '00' wordt vervangen voor een ‘+’ en het resultaat is een geldig nummer.
  • Een telefoonnummer mag met een streepje (06-12345678) of zonder streepje worden vastgelegd.
  • Als telefoonnummers op een andere manier zijn vastgelegd, dan volgt een foutmelding bij het digitaal ondertekenen.

Telefoonnummers van InSite-gebruikers controleren:

Deze telefoonnummers gelden als een gebruiker is ingelogd op InSite.

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Open de weergave: Organisaties en Personen.
  3. Filter op Ja in de kolom Gebruiker om alleen gebruikers te zien.

4. Open de eigenschappen van de persoon.
  5. Ga naar het tabblad: Communicatie.
  6. Voor het verzenden van SMS-berichten gebruikt Profit het eerste geldige/bruikbare telefoonnummer, de andere telefoonnummers worden niet gebruikt.
    1. Mobiel werk
    2. Mobiel privé
    3. Telefoonnr. werk
    4. Telefoonnr. privé

Telefoonnummers van contactpersonen bij organisaties controleren:

Deze telefoonnummers gelden als een OutSite-gebruiker is ingelogd als een contactpersoon van een organisatie.

1. Open de eigenschappen van de organisatie.
  2. Ga naar het tabblad: Contacten.
  3. Open de eigenschappen van een contactpersoon.

Profit gebruikt het eerste geldige/bruikbare telefoonnummer.

1. Mobiel werk
    2. Telefoonnr. werk

Telefoonnummers van Personen controleren:

Deze telefoonnummers gelden als een OutSite-gebruiker is ingelogd als een persoon.

1. Open de eigenschappen van een persoon.

Profit gebruikt het eerste geldige/bruikbare telefoonnummer.

1. Mobiel privé
    2. Telefoonnr. privé

Direct naar

1. Digitaal ondertekenen
  2. Inrichten van digitaal ondertekenen
  3. Contactgegevens gebruikers en contactpersonen controleren
  4. Documenten digitaal tekenen via InSite
  5. Documenten digitaal tekenen via AFAS Pocket
  6. Registratie van digitale handtekeningen
  7. Veelgestelde vragen Digitale Handtekening