Documenten digitaal ondertekenen via AFAS Pocket

Je kunt documenten met de extensie .DOCX en .PDF digitaal ondertekenen. Dit onderwerp beschrijft het ondertekenen via AFAS Pocket, maar je kunt ook ondertekenen via InSite (zie ook de algemene toelichting bij dit onderwerp).

Document ondertekenen:

1. Open Pocket.
  2. Open de workflow met het te ondertekenen document.
  3. Tik op de onderteken-actie.

4. Je ziet het document (de documenten) die je kunt ondertekenen. Je kunt deze inzien door op het 'oogje' te tikken.
  5. Als er DOCX-documenten bij zijn, moet je deze eerst converteren naar PDF. Selecteer de te converteren DOCX-bestanden en converteer deze.

6. Selecteer te tekenen PDF-bestanden en begin met ondertekenen.
  7. Je ontvangt een SMS-code op je mobiele telefoon. Neem de code over in Pocket en tik op Ondertekenen met SMS code.

8. Hierna moet je het ondertekenen bevestigen, bijvoorbeeld via je Pocket pincode.

Als het ondertekenen gelukt is, is je digitale handtekening opgenomen in het PDF-document en in SignServiceLog.pdf.

Direct naar

1. Digitaal ondertekenen
  2. Inrichten van digitaal ondertekenen
  3. Contactgegevens gebruikers en contactpersonen controleren
  4. Documenten digitaal tekenen via InSite
  5. Documenten digitaal tekenen via AFAS Pocket
  6. Registratie van digitale handtekeningen
  7. Veelgestelde vragen Digitale Handtekening