Eigenschappen wijzigen

Je kunt gegevens alleen wijzigen, als je hiervoor geautoriseerd bent. Sommige gegevens kunnen niet meer worden gewijzigd nadat deze zijn vastgelegd of in gebruik zijn genomen.

Eigenschappen wijzigen:

1. Ga naar: de functie.
  2. Open een regel door hierop te dubbelklikken.

Je ziet het eigenschappenvenster. Als velden een grijze achtergrond hebben, dan kun je deze niet wijzigen.

3. Voer de wijzigingen door.
  4. Klik op: Opslaan en sluiten.

Als de knop Opslaan en sluiten niet beschikbaar is, dan heb je een verplicht gegeven niet ingevuld. Dit gegeven kan op een ander tabblad staan dan het huidige tabblad. Controleer alle tabbladen en let hierbij op de verplichte velden: Als een verplicht veld niet is ingevuld, heeft het veld een gele achtergrond en in het veld wordt een uitroepteken getoond.

Bladeren door records

Als je meerdere regels wilt wijzigen, hoef je het eigenschappenvenster niet telkens af te sluiten. Je kunt door gegevens bladeren met de bladerknoppen in de eigenschappen, of direct op de gewenste regel in de weergave klikken.

Eigenschappen van meerdere gegevens wijzigen:

1. Ga naar: de functie.
  2. Open de eigenschappen van een regel in de weergave.

Je ziet het eigenschappenvenster.

3. Gebruik de bladerknoppen rechtsboven om de eigenschappen van de volgende of vorige regel op te vragen. Als de knoppen beschikbaar zijn, kun je ook bladeren met de sneltoetsen Alt+Pijl rechts en Alt+Pijl links.

Profit opent het eigenschappenvenster van de volgende regel. De knoppen zijn alleen beschikbaar als de weergave minimaal twee regels bevat.

Direct naar

1. Gegevens toevoegen, wijzigen en verwijderen
  2. Gegevens toevoegen via wizard
  3. Eigenschappen wijzigen
  4. Gegevens verwijderen
  5. Gegevens blokkeren
  6. Boekingsvenster
  7. Memovelden met en zonder opmaak
  8. Berekeningen uitvoeren in numerieke velden
  9. Voorkeurswaarden van eigenschappen en wizards
  10. Tijdsduur invullen in een veld