Weergave inrichten

Een weergave is een lijst met gegevens, zoals grootboekrekeningen, organisaties en personen, artikelen, medewerkers etc. Je kunt zelf weergaven toevoegen en deze aanpassen, bijvoorbeeld door kolommen toe te voegen of te verwijderen. Ook kun je een filter inbouwen in een weergave. Als de gebruiker de weergave raadpleegt, zal Profit het filter automatisch toepassen.

Profit bevat veel standaardweergaven die zijn afgestemd op specifieke activiteiten. Deze weergaven kun je niet wijzigen. Wel kun je een nieuwe weergave toevoegen die gebaseerd is op een bestaande weergave. Je kunt de kopie wijzigen en uitbreiden.

Beschrijving

Gebruikers van Profit Standard Edition kunnen ook beginnen met een nieuwe (lege) weergave. Deze weergave vul je zelf met velden.

Elke weergave is gebaseerd op een gegevensverzameling. Gegevensverzamelingen zijn de schakel tussen de Profit-database en de gegevens die getoond worden in uitvoer, zoals weergaven, analyses, rapporten en GetConnectoren.

Voorbereiding

  • Autorisatie weergavebeheer

    Je autoriseert het beheren van weergaven. Hiermee bepaal je welke gebruikers weergaven kunnen toevoegen, wijzigen of verwijderen. Deze autorisatie geldt voor alle weergaven in Profit.

Werkwijze

Zie ook