Inkooporder toevoegen op een contract

Bij een contract hoort (vaak) een inkooporder, deze kun je via Profit Ordermanagement vastleggen. Door contract en inkooporder te koppelen, kun je via het contract de gekoppelde inkooporder raadplegen.

Ook kun je bij een contract een project en een projectfase koppelen. Dit moet je eerst in de boekingslay-out inrichten.

Als je werkt met inkoopoffertes in Profit Ordermanagement dan kun je de inkoopofferte omzetten naar een inkooporder, in plaats van onderstaande procedure om een inkooporder toe te voegen.

Inkooporder toevoegen op een contract:

1. Ga naar:
    • Financieel / Contractbeheer / Contract, tabblad Inkooporder
    • Ordermanagement / Inkoopproces / Inkooporder
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer eventueel de boekingslay-out als er meerdere boekingslay-outs aanwezig zijn.

Je ziet nu de boekingslay-out.

4. Vul het ordernummer in als je geen gebruikmaakt van autonummering.
  5. Selecteer het contract bij Contract.

Als je vanuit een contract een nieuwe inkooporder toevoegt is het contractnummer automatisch ingevuld.

Profit vult automatisch de inkooprelatie en het referentienummer van het contract in.

De inkooprelatie heeft de status Crediteur en mag niet geblokkeerd zijn. Profit neemt gegevens over uit de eigenschappen van de inkooprelatie. Dit zijn o.a. de Btw-plicht, Afleveradres, Betalingsvoorwaarde, Betaalwijze, Valuta en Automatisch betalen.

Als je betalingsvoorwaarde bij het contract hebt ingevuld, dan wordt de Betalingsvoorwaarde van het contract meegenomen in plaats van de inkooprelatie.

6. Vul eventueel de overige velden in de kop van de boekingslay-out.
  7. Voeg de itemregels toe die je wilt inkopen.

Als je bepaalde items niet kunt vinden, kan het zijn dat Profit slechts de artikelen waar de inkooprelatie aan gekoppeld is, toont. Raadpleeg de instelling in de boekingslay-out.

Via de actie Eigenschappen item kun je de eigenschappen van het item in de geselecteerde regel openen.

1. Klik op: Meer actiesOvernemen orderregels als je uit een al bestaande inkoopofferte, ontvangst, inkoop(basis)order regels wilt overnemen.
    2. Klik op: Meer actiesOvernemen voorcalculatie als je regels uit een voorcalculatie of op Verzamelen werkbegrotingsregels als je regels uit een werkbegroting (activering Bouw) wilt overnemen.
  8.  Klik op: Opslaan en sluiten.
  9. Klik op: Ja. Je drukt de order af.

Zie ook:

Direct naar

1. Contractbeheer in Financieel
  2. Contractbeheer in Financieel inrichten
  3. Contract toevoegen in Profit
  4. Contract financieel toevoegen in InSite
  5. Contract raadplegen en wijzigen
  6. Activa koppelen aan een contract
  7. Contract per inkooprelatie/crediteur onderhouden
  8. Inkooporder toevoegen op een contract
  9. Contract beƫindigen
  10. Contractverlenging toevoegen
  11. Workflow Contractverlenging signaal Financieel
  12. Contractdossier
  13. Reservering toevoegen
  14. Verplichting toevoegen
  15. Aanpassen contractregel bij realisatie op een gekoppelde verplichting
  16. Inkoopfactuur afboeken van reservering of verplichting