Inkoopofferte omzetten naar inkooporder

De inkoopofferte met de inkooprelatie die na beoordeling en controle overblijft, zet je om naar inkooporder.

Alleen inkoopoffertes die de status Definitief hebben, kun je omzetten.

Inkoopofferte omzetten naar inkooporder:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Inkoopofferte.
  2. Selecteer een Inkoopofferte met de status Definitief die je wilt omzetten naar een Inkooporder.
  3. Klik op de actie: Aanmaken order.

Of
    Open een inkoopofferte en Klik op: Meer acties / Aanmaken order.

4. Klik op: Ja bij de vraag.

Je ziet vervolgens de nieuwe inkooporder.

De gegevens die overgenomen worden zijn:

• Inkooprelatie
    • Contactpersoon
    • Referentie inkooprelatie
    • Valuta
    • Opmerking
    • Verwachte leverdatum (ingevuld door inkooprelatie)-> gaat naar Gewenste leverdatum
    • Bijlage
    • Vrije velden
  5. Wijzig eventueel de Inkooporder.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.

De inkoopofferte krijgt nu de status Afgehandeld.

7. Verstrek de inkooporder aan een inkooprelatie als je dit niet in de boekingslay-out hebt gedaan (instelling).

Direct naar

1. Inkoopofferte
  2. Inkoopofferte inrichten
  3. Inkoopofferte toevoegen
  4. Inkoopofferte wijzigen/definitief maken in Profit
  5. Offerteaanvragen gebruiken
  6. Inkoopoffertes (zonder offerteaanvraag)
  7. Inkoopofferte raadplegen in InSite
  8. Inkoopofferte beoordelen via workflow
  9. Inkoopofferte omzetten naar inkooporder